De mannen van Heren 1 bij sportvereniging OSS'20 gingen met de titel Sportteam van het Jaar 2018 naar huis. Luid juichend namen ze de prijs van wethouder Van Geffen over.
De mannen van Heren 1 bij sportvereniging OSS'20 gingen met de titel Sportteam van het Jaar 2018 naar huis. Luid juichend namen ze de prijs van wethouder Van Geffen over. (Foto: )

Osse sporthelden gehuldigd

OSS - Onder luid applaus van de vierhonderd aanwezigen zijn woensdag 30 januari de jaarlijkse Osse sportawards uitgereikt. Voetballer Arnaut 'Danjuma' Groeneveld en paardrijdster Sanne Voets zijn als Sporter van het Jaar 2018 gehuldigd.

Aanvaller bij Club Brugge Groeneveld weet de titel voor de tweede keer op rij te pakken. Hij liet mede-genomineerden golfer Max Albertus en boogschutter Rick van der Ven achter zich, toen hij uit handen van wethouder Kees van Geffen de prijs kreeg uitgereikt. Ook paardrijdster Sanne Voets wist voor de tweede achtereenvolgende keer de prijs Sportvrouw van het Jaar binnen te slepen, ten koste van Danique van Dinther, Ineke Willems en Senna van de Veerdonk. De titel 'Sportteam van het Jaar' ging dit jaar naar voetbalploeg Heren 1 van s.v. OSS'20. Zij werden door de jury verkozen boven de andere genomineerde teams, de dames van MHC Oss en v.v. Nooit Gedacht.

Talent
Behalve de sporters en sportteams van het jaar werden er tijdens de awardavond bij Groene Engel meer prijzen uitgedeeld. Zo werd tennisser Jasper van Kleef uitgeroepen als 'Sporttalent van het Jaar'. De award werd toepasselijk uitgereikt door de directeur van de Talentencampus Richard van Ommen aan de vriendin van Jasper.

Uniek
Als 'Unieke Sportprestatie' zijn Team Quickley Dancers en Gesposs Waterbasketbal in het zonnetje gezet. Mandy en Celine van Team Quickley Dancers werden Nederlands kampioen rolstoeldansen. Gesposs heeft al meerdere jaren achter elkaar deelgenomen aan het NK Waterbasketbal. In 2018 werd op een haar na de titel gepakt.

Tot slot werd ook de Publiciteitsprijs uitgereikt, dit jaar aan de OER-race van Dune Games. Die race wist vorig jaar met het succesvolle aantal van zeshonderd deelnemers de aandacht van de media te trekken.

Meer berichten