Foto: Fotopersbureau Het Zuiden, collectie BHIC
Kijk naar Toen

Kijk naar Toen: Het beste paard van stal

OSS - Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Het mooist zijn de persoonlijke verhalen die achter zo'n foto schuilgaan. En daar zoeken wij naar. Was jij erbij toen de fotograaf afdrukte? Weet je nog wat er gebeurde? Vertel het ons en 'schrijf geschiedenis'. De rubriek 'Kijk naar Toen' is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) in samenwerking met De Sleutel. Reageer op deze foto via het digitale geschiedenisboekje over Oss: www.bhic.nl/oss, telefonisch op (073)6818500 (op werkdagen) of per mail via kijknaartoen@bhic.nl.

Hier poseert de trotse meneer Wilms uit Schaijk met zijn prijswinnende paard tijdens de 35e Fokpaardendag in Oss. Dit plaatje is in 1956 door een fotograaf van Fotopersbureau Het Zuiden geschoten en het aardige aan déze foto is dat we ook iets van de omgeving kunnen zien waarin deze wedstrijd toen gehouden werd. Zie jij direct waar dit weiland gelegen is (of was)? Herken je het gebouwtje op de achtergrond en weet jij zo welke kerk we hier zien? We zijn benieuwd.

Ken je de heer Wilms en zijn paarden of weet je meer over hoe het eraan toeging op zo'n Osse Fokpaardendag – wat maakte van een fokpaard bijvoorbeeld een echte winnaar? Ook dan horen we natuurlijk graag van je. We nodigen je van harte uit om te reageren. Deel jouw herinneringen via het digitale geschiedenisboekje over Oss: www.bhic.nl/oss en kijk bij 'Kijk naar Toen'. Benieuwd naar reacties op de vorige foto? Ga naar www.bhic.nl/verhalen en zoek op 'Kijk naar Toen'. 

Meer berichten