Iris van Dinther fietst komende zomer drie etappes van zo'n 120 kilometer door het Groene Hart, Zuid-Holland. Daarmee haalt hij geld op voor KiKa, die onderzoek doet naar behandeling van kanker bij kinderen.
Iris van Dinther fietst komende zomer drie etappes van zo'n 120 kilometer door het Groene Hart, Zuid-Holland. Daarmee haalt hij geld op voor KiKa, die onderzoek doet naar behandeling van kanker bij kinderen. (Foto: )

Giro di KiKa; op de pedalen in strijd tegen kanker

OSS - Het Osse raadslid Iris van Dinther gaat samen met een aantal (oud-)collega's de Giro di KiKa Nederland fietsen. Op vrijdag 31 augustus, zaterdag 1 en zondag 2 september fietsen zij elke dag ongeveer 120 kilometer door het Groene Hart van Nederland. Dit alles met als doel zo veel mogelijk geld op te halen voor KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij).

Door Elfi van den Brandt

Het idee om de Giro di KiKa te fietsen komt van een van Iris' collega's. Samen met nog een aantal andere (oud-)collega's van Organon/MSD vormen ze een tourwielerclub. Iris: "In eerste instantie wilden we de Giro di KiKa in Italië gaat fietsen. Dit is echter een tour van zes etappes. Elk van deze etappes is ongeveer 150 tot 175 kilometer met ook nog eens heel veel hoogtemeters. Wij kunnen wel aardig fietsen, maar dit is toch wel een stapje verder. Daarbij komt ook nog dat je minstens twee weken weg bent en dit is toch lastiger qua planning dan de drie dagen die de Giro di KiKa Nederland duurt."

'Met liefde'
De voornaamste reden waarom de tourwielerclub van Iris voor de Giro di KiKa heeft gekozen, is het goede doel dat aan de toertocht is gekoppeld. Al het sponsorgeld dat wordt opgehaald gaat naar KiKa zodat de genezingskans van kinderen met kanker verhoogd kan worden naar 95 procent. Iris: "Bijna iedereen krijgt helaas op enig punt in het leven te maken met kanker. Bij mij zijn mijn beide ouders overleden aan kanker. Dat was heel zwaar. Laat staan hoe verschrikkelijk het moet zijn als je kind kanker krijgt. Als ik door te fietsen geld op kan halen om de kans op genezing groter te maken, dan doe ik dat met alle liefde. Zo denken wij er trouwens allemaal over in ons team."

Koffie hoort erbij
De tourwielerclub traint elke zaterdagochtend tijdens het 'wielerseizoen'. Van maart tot oktober ongeveer maken ze elke week een tocht. "In het begin van het seizoen beginnen we met 50 kilometer per keer. Iedereen moet er dan na de winter weer een beetje in komen. Als de 50 kilometer goed gaat, bouwen we op naar een rit van ongeveer 100 kilometer. In totaal zijn we daar dan meestal vierenhalf uur mee zoet. Al drinken we tussendoor wel ergens een kopje koffie, dat hoort er bij ons een beetje bij", aldus Iris.

Sponsoren
Om mee te mogen doen aan de Giro di KiKa moet je minimaal 750 euro sponsorgeld per persoon inbrengen. Dit bedrag gaat rechtstreeks naar KiKa. Iris: "Dit is al een heel mooi bedrag, maar het liefst willen we natuurlijk zo veel mogelijk geld ophalen. Via onder andere sociale media en Whatsapp heb ik al mensen benaderd met de vraag of ze ons team zouden willen sponsoren. Heel fijn dat veel mensen dit al gedaan hebben. Omdat KiKa een prachtig goed doel is, zijn mensen ook snel bereid om een steentje bij te dragen."

Van MSD krijgt het wielerteam van Iris een steuntje inde rug. "Helemaal geweldig is het feit dat MSD al het door ons opgehaalde sponsorgeld verdubbelt. Dat is toch helemaal fantastisch!" Wie Iris en/of zijn team wil sponsoren, kan dat doen via de websites girodikikanederland.nl/msd-team-1 of girodikikanederland.nl/iris-van-dinther.

Meer berichten