Ook Heuvelklets keert terug op het Ossekoppenplein. Dit jaar op vrijdag 1 maart.
Ook Heuvelklets keert terug op het Ossekoppenplein. Dit jaar op vrijdag 1 maart.
Carnaval

Ossekoppenplein, spil van feest

OSS - Zoals bij aanvang van het jubileumseizoen aangegeven, zal er deze keer in het kader van 5X11 jaar openbaar Carnaval een grotere tent op de Heuvel verrijzen, een hernieuwd Ossekoppenplein. Dat laat Stichting Carnavalsviering Oss weten. Een tent die met zekerheid bestand is tegen wind en kou. Geschakeld aan deze tent komt een kleinere tent, waardoor ook op het Ossekoppenplein verschillende 'area's' gerealiseerd kunnen worden, zoals ruimte voor kapellen, dj's en bands.

Zowel in de tent op het Ossekoppenplein als in de zalen van Vivaldi worden door een samenwerkingsverband van carnavalsverenigingen De Foempers, De Hekkesluiters, 't Ken Net, Nie Dûk Zat!?! en de SCVO allerlei carnavalsfestiviteiten en -feesten gehouden voor verschillende doelgroepen. Allemaal vanaf 16 jaar.

Dj's versus Foute bal
Een voorbeeld van de diversiteit is BAMMM!, op vrijdagavond in Vivaldi. Bedoeld voor hen die meer affiniteit hebben met bekende DJ's als Freddy Moreira, Mr*Esperando en The Allstarz. Tegenhanger op de vrijdagavond is Het Foute Bouwersbal op het Ossekoppenplein met Marco Kraats, Etienne, Pap & Pudding en René Schuurmans.

Heuvel = Ossekoppenplein
Een grote feesttent zoals die van het Ossekoppenplein komt er volgens SCVO niet zomaar, dat gaat in overleg met burgemeester, hulpdiensten, horeca en gemeente en dat kost tijd. De stichting is dan ook verheugd dat het Ossekoppenplein met de grote tent gewoon op de Heuvel staat. Want de Heuvel is het Ossekoppenplein, het Ossekoppenplein is de Heuvel, zo redeneert SCVO.

Overdag is de tent altijd vrij toegankelijk, na 20.00 uur alleen op vertoon van een entreebewijs. De Mega Meezing Sensatie op dinsdagavond op het Ossekoppenplein is gratis, het Sokkenbal op maandagochtend is te bezoeken tegen een entreebedrag. Het gehele avondprogramma is te vinden op www.ossecarnaval.nl.

Meer berichten