In de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 juni lopen deelnemers aan de Nacht van de Vluchteling 40 kilometer op geld op te halen voor Stichting Vluchteling. Thuis in Oss loopt van Nijmegen naar Arnhem.
In de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 juni lopen deelnemers aan de Nacht van de Vluchteling 40 kilometer op geld op te halen voor Stichting Vluchteling. Thuis in Oss loopt van Nijmegen naar Arnhem. (Foto: Stoyan Nenov)

Thuis in Oss loopt in de Nacht van de Vluchteling

OSS - Stichting Vluchteling houdt dit jaar voor de tiende keer de Nacht van de Vluchteling. In de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 juni lopen duizenden deelnemers op verschillende plaatsen in het land een 40 kilometer lange sponsorloop. De opbrengst wordt besteed aan noodhulp aan vluchtelingen en ontheemden. Thuis in Oss wil daaraan graag een bijdrage leveren door met zoveel mogelijk Ossenaren, oude én nieuwe, de route van Nijmegen naar Arnhem te lopen.

Stichting Thuis in Oss richt zich met haar projecten en initiatieven op verbinding. Die verbinding wil oprichter Angelo Schuurmans dit jaar breder tot uiting brengen door zich niet alleen te focussen op Oss maar zich in te zetten voor vluchtelingen wereldwijd. "Want het aantal mensen dat op de vlucht is voor oorlog, geweld en onderdrukking is hoger dan ooit: 68,5 miljoen mannen, vrouwen en kinderen", legt Angelo uit. "Dat betekent dat wereldwijd 1 op de 110 mensen op de vlucht is."

'Pittig maar onvergetelijk'
Dimitra Binos, vrijwilliger bij Thuis in Oss, liep de Nacht van de Vluchteling in 2018. Ze vertelt: "Veel mensen willen graag iets betekenen voor de vluchtelingen, maar weten niet hoe. Door de Nacht van de Vluchteling te lopen heb je echt het gevoel dat je een steentje bijdraagt. Het was pittig, maar onvergetelijk. Ik bedacht me dan ook geen moment toen ik hoorde dat we met Thuis in Oss van Nijmegen naar Arnhem gaan lopen. Ik heb me meteen aangemeld."

Voorbereiden
Veertig kilometer loop je niet zomaar. Dat vraagt om een goede voorbereiding. Daarom organiseert Thuis in Oss, voor wie dat wil, in het voorjaar een aantal wandelingen van verschillende afstanden. De wandelingen zijn niet alleen bedoeld als training, maar ook om elkaar beter te leren kennen. Wie samen met het team Thuis in Oss wil meedoen met de Nacht van de vluchteling, kan een kijkje nemen op www.thuisinoss.com voor meer informatie, of contact opnemen via bas@thuisinoss.com. De inschrijving voor de Nacht van De Vluchteling is gratis en zodra de aanmelding geregeld is, kan men zichzelf of het team laten sponsoren.

Meer berichten