Afbeelding ter illustratie.
Afbeelding ter illustratie. (Foto: Pixabay/SBTLNEET)

Café Brein voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel

OSS - Diverse welzijnsorganisaties houden dinsdag 12 maart tussen 14.00 en 16.00 uur Café Brein bij Buurthuis de Meteoor in Oss, voor mensen met niet aangeboren hersenletsel. Het thema is het ziektebeeld dat mensen over hun eigen NAH hebben.

Volgens de organisatie van Café Brein hebben mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) vaak een verminderd ziekte-inzicht, waardoor ze zelf vinden dat het allemaal wel meevalt. Dat kan erg moeilijk zijn voor de omgeving, zij moet leren omgaan met de veranderingen en met de beperkingen van de persoon met niet aangeboren hersenletsel. Vooral de minder zichtbare gevolgen zorgen voor problemen in het functioneren.

Dat thema staat centraal tijdens Café Brein, een trefpunt voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH), mantelzorgers, partners, familieleden, vrienden en professionals. De avond gaat in op de gevolgen en de dilemma's van NAH voor zowel slachtoffers als naasten. Een gedragsdeskundige legt op een praktische manier uit, geeft advies en tips over hoe met het veranderde gedrag om te gaan.

Deelname aan Café Brein is graits en aanmelden is niet nodig. Meer info staat op de website www.nahnobrabant.nl.

Meer berichten