Een gedeelte van het in totaal dertienkoppige Orkest Muzicanka, met zittend achterin Schaijkenaar Ron van den Heuvel op de bastuba.
Een gedeelte van het in totaal dertienkoppige Orkest Muzicanka, met zittend achterin Schaijkenaar Ron van den Heuvel op de bastuba. (Foto: )

Bijzonder blaasmuziekproject in Schaijk: Muzicanka Spielt Procházka.

SCHAIJK - Orkest Muzicanka treedt zaterdag 24 februari op bij dorpshuis De Phoenix in Schaijk, de woonplaats van orkestlid Ron van den Heuvel die de bastuba speelt. Bijzonder aan dit concert is dat het orkest muziek speelt van componist Milosláv Procházka, die dan in hoogst eigen persoon naar Schaijk komt zijn eigen muziek mee te spelen.

Milosláv Procházka is de huiscomponist van 'Vlado Kumpan und seine Musikanten'. Dat Tsjechische blaasorkest behoort tot de top van de Mährische blaasmuziek. Componist Procházka neemt orkestleider en trompettist Vlado Kumpan mee naar Schaijk, om met hem en het Orkest Muzicanka te spelen.

Polka's, walsen, duetten 
Voorafgaand aan de concerten nemen Vlado en Milos de muzikanten van Muzicanka flink onder handen, om ze zo goed mogelijk de fijne kneepjes van de Mährische blaasmuziek bij te brengen. Tijdens het concert, op zaterdagavond 24 februari in Schaijk, is het resultaat van deze inspanningen te horen. Polka’s, walsen, duetten en solo’s van de muzikale hand van Milosláv Procházka staan op het programma en worden uitgevoerd door Procházka, Kumpan en Muzicanka samen.

Voorprogramma
Om het programma compleet te maken heeft het Orkest Muzicanka voor het concert ‘Muzicanka Spielt Procházka’ een voorprogramma ingepland. Die wordt verzorgd door de Mährische Freunde, een muziekgezelschap uit Freisen, Duitsland.

Het concert van Orkest Muzicanka in Dorpshuis De Phoenix begint om 19.00 uur. Kaarten zijn in de voorverkoop à 10 euro te reserveren via info@muzicanka.nl of 06- 462 600 16. Aan de deur kosten kaarten 12,50 euro.

Meer info staat op mob.muzicanka.nl.

Meer berichten