Foto: Fotopersbureau Het Zuiden, collectie BHIC
Kijk naar Toen

Kijk naar Toen: Camera of klokken

VINKEL - Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Het mooist zijn de persoonlijke verhalen die achter zo'n foto schuilgaan. En daar zoeken wij naar. Was jij erbij toen de fotograaf afdrukte? Weet je nog wat er gebeurde? Vertel het ons en 'schrijf geschiedenis'. De rubriek 'Kijk naar Toen' is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) in samenwerking met De Sleutel. Reageer op deze foto via het digitale geschiedenisboekje over Vinkel: www.bhic.nl/vinkel, telefonisch op (073)6818500 (op werkdagen) of per mail via kijknaartoen@bhic.nl.

Ze strijden om de aandacht van de toeschouwers: de camera en de klokken. Voor de jongens is het duidelijk, die klokken zullen nog wel even blijven, maar die camera, en de fotograaf erachter, is er alleen vandaag. Het is 10 april 1955 en de klokken van de Vinkelse kerk worden gewijd. Het gebouw zelf lijkt dan nog in de steigers te staan, zoals je op de hele foto op onze website beter kunt zien.

Was jij er, net als de fotograaf van Fotopersbureau Het Zuiden, bij die dag? Sta je misschien in je mooie pak – handen in de zakken - tussen de misdienaars en geestelijken? Of ben je het niet zelf, maar herken je toch een van die nieuwsgierige jongemannen? We hopen op reacties en nodigen je van harte uit om te reageren. Deel jouw herinneringen via het digitale geschiedenisboekje over Vinkel: www.bhic.nl/vinkel en kijk bij 'Kijk naar Toen'. Benieuwd naar reacties op de vorige foto? Ga naar www.bhic.nl/verhalen en zoek op 'Kijk naar Toen'. Foto: Het Zuiden, collectie BHIC

Meer berichten