De zilveren jubilarissen bij EHBO Berghem van links naar rechts: Henk van Melis, Peter van Ballegooij, Henri van Erp, Gerrie Kessels, Peter van Gogh, zittend Gerrald van Nuland en Jacqueline Geurts.
De zilveren jubilarissen bij EHBO Berghem van links naar rechts: Henk van Melis, Peter van Ballegooij, Henri van Erp, Gerrie Kessels, Peter van Gogh, zittend Gerrald van Nuland en Jacqueline Geurts. (Foto: )

Jubilerende en geslaagde EHBO'ers bedankt en geëerd

BERGHEM - EHBO Berghem heeft tijdens haar jaarvergadering haar hommage gebracht aan een aantal jubilerende leden. Vijf zilveren leden en twee leden die twintig jaar EHBO'er zijn in Berghem werden met bloemen en een presentje bedankt. Daarnaast werden er negen EHBO-diploma's uitgereikt, aan de cursisten die in november het examen succesvol hebben afgelegd.

Wethouder Tijs van Kessel had de eer om de vijf zilveren jubilarissen die 25 jaar lid zijn en twee leden die 20 jaar bij de EHBO-vereniging zijn in het zonnetje te zetten, te feliciteren en te bedanken. De vereniging noemt het een uniek moment in haar bestaan, want zoveel jubilarissen heeft EHBO Berghem nog niet eerder gehad.

20 jaar lid
De twee leden die 20 jaar bij de EHBO in Berghem dienstbaar zijn, zijn Henk van Melis en Gerrie Kessels. Zeventiger Henk van Melis wordt door EHBO Berghem aangemerkt als 'over inzetbaar' en 'altijd bereid om te helpen'. Hij helpt bij het plaatsen van de AED's en het onderhouden daarvan. Ook helpt hij bij de oefenavonden van de EHBO.

Van de 20 jaar dat Gerrie Kessels lid is van EHBO Berghem vervult hij er 16 als bestuurslid en nu één als penningmeester. Volgens de EHBO is hij 'zeer betrokken, kent zijn verantwoording en denkt volop mee'. Al jaren begeleidt hij nieuwe EHBO'ers bij onder andere de motorcross, de avondvierdaagse of kerstboomverbranding. Ook werpt Gerrie zich op als de technische man, als meebouwer aan de website van de EHBO-vereniging en bij info- en oefenavonden.

Zilveren jubilarissen
Vijf zilveren jubilarissen werden bedankt voor hun 25-jarige lidmaatschap. Zo werd Gerrald van Nuland bedankt voor zijn werk als materiaalman en beheerder van de website. Op Jacqueline Geurts kan de EHBO altijd een beroep doen, als lotusslachtoffer bij een cursus of als kracht bij een evenement. Een 'EHBO'ster in hart en nieren' voor de Berghemse vereniging. Peter van Gogh blijft volgens de EHBO 'nauw verbonden' die zijn verantwoording kent en steevast een mooi bedrag bijeen collecteert. Dat doet hij met Henri van Erp, ook zilveren lid, die veel ervaring heeft met ongelukken en blessures. Henri wordt aangemerkt als stipt, zeer attent en altijd op tijd. 'Het enige dat hij ooit vergeet, is zichzelf', laat de vereniging weten.

Als laatste, maar niet als minste lid kreeg Peter van Ballegooij de eer die hem als zilveren jubilaris toekomt. Over Peter vertelt de EHBO-vereniging dat zijn vrouw veel rust heeft, want hij is veel weg voor de EHBO. Ook zijn zoon Wilfred wordt en passant bedankt voor de gouden en, niet onbelangrijk, gratis handjes die hij bijdraagt. Het bestuur van de EHBO-vereniging laat weten dankbaar te zijn voor de inzet van de leden. Ze hoopt nog lang 'een gezonde EHBO-vereniging te behouden'.

Nieuwe EHBO'ers 
Naast de jubilarissen werd ook de jongste lichting geslaagde EHBO'ers met een diploma in het zonnetje gezet. Sigrid Theunissen, Kylian Schiks, Angelique van de Coolwijk, Arjan Kuypers, Kylan Schiks, Ryanne Steenbekkers, Patricia Theunissen, Ursela Balvers en Gert Jan Ruis kregen uit handen van wethouder Thijs van Kessel de EHBO-diploma's uitgereikt. Van Kessel was in een verleden ook EHBO'er en wist te benadrukken hoe groot het belang van voldoende EHBO-krachten is.

Meer berichten