John van Boekel neemt het Osje van Verdienste in ontvangst van burgemeester Wobine Buijs.
John van Boekel neemt het Osje van Verdienste in ontvangst van burgemeester Wobine Buijs. (Foto: Esther van Bergen)

Diepe buiging voor John van Boekel; magnifiek afscheid bij Oss Cultureel

OSS - Met een speciale avond nam John van Boekel maandag 25 februari afscheid als bestuurslid bij Stichting Oss Cultureel. Bij Muzelinck kreeg de veelzijdige theatermaker zélf een show voorgeschoteld, waarna hij het woord nam én door burgemeester Wobine Buijs onderscheiden werd met het Osje van Verdienste. Oss maakte en diepe buiging voor Van Boekel, die een indrukwekkende loopbaan achter zich laat.

De nu 79-jarige John van Boekel stond aan de wieg van Stichting Oss Cultureel (SOC) en werd bij de oprichting in 2000 direct bestuurslid. Vijf jaar later werd hij manager van de Theatergroep, maar naast bestuurlijke krachten bezat Van Boekel ook een creatieve geest. Hij was actief met het schrijven van teksten voor verschillende musicals als Louis de Bourbon, Villa Johanna en Titus de Musical. Ook voerde Van Boekel meerdere malen als productieleider de regie over de producties.

John van Boekel heeft zich buiten het theater ook ingezet voor activiteiten als de Promconcerten, allerlei benefietconcerten, het Kerstverhaal in de Grote Kerk, dodenherdenking, de opening van het Talentencampus. Na 18 jaar draagt hij het stokje over aan zijn opvolger. Namens de gemeente Oss beloonde burgemeester Wobine Buijs John van Boekel met het Osje van Verdienste.

Meer berichten