Foto:

Allemaal Heppie de Peppie met Carnaval

HERPEN - Feestzanger René uit Herpen heeft een nieuwe single. Het nummer 'Heppie de Peppie' is een vrolijke meezinger geworden. Er is zelfs een speciale carnavalsversie uitgekomen van het nummer. Het leukste aan zingen vindt René de waardering die hij krijgt van de mensen waar hij voor zingt.

René Fortgens is zijn carrière als feestzanger begonnen in 2011. Zijn eerste single was 'De Geinige Glazenwasser'. René: "Bij mijn eerste single hebben we een andere tekst gemaakt op het bestaande de nummer 'De Vrolijke Koster'. Dit is toen 'De Geinige Glazenwasser' geworden. Vanuit daar is het balletje eigenlijk gaan rollen en ben ik meer nummers gaan maken."

Zingende schoonmaker
Het zingen is voor René geen volledige baan. Dit was ook niet zijn insteek toen hij begon als feestzanger. "Ik doe het echt puur als hobby. Ik heb namelijk een eigen schoonmaakbedrijf waar ik dagelijks druk mee ben. Zingen is voor mij iets voor 's avonds en in de weekenden, maar het is wel enorm leuk", aldus René. Als je dan vraagt, wat René het leukste vindt aan zingen, is hij daar kort over. "De waardering die je krijgt is geweldig. Dat mensen je na een optreden om de nek springen omdat ze het zo naar hun zin hebben gehad. Daar doe je het toch voor."

Meer toeters en bellen
Nu Carnaval eraan komt, wordt het een drukkere periode voor René. Van zijn nieuwe single 'Heppie de Peppie' is namelijk ook een speciale carnavalsversie uitgebracht. Deze zal hij regelmatig ten gehore brengen tijdens de carnavalsperiode. René: "Eigenlijk is de carnavalsvariant van 'Heppie de Peppie' hetzelfde nummer als het origineel, maar dan met meer toeters en bellen. Letterlijk, er zitten meer toeters en bellen in de muziek. We hebben er expres voor gekozen om geen écht carnavalsnummer te maken. Zo'n nummer wordt maar een week per jaar gedraaid. 'Heppie de Peppie' kan daarentegen altijd."

Samenwerking
Om het nummer 'Heppie de Peppie' te maken tot de single die het nu is, heeft René samengewerkt met Kees Tel. Kees is een grootheid in de Nederlandstalige muziekindustrie. "Via Dennis Jones, een collega en vriend van me, ben ik bij Kees Tel gekomen. Hij heeft samen met mij de tekst en muziek gemaakt voor 'Heppie de Peppie'. Ik wist wat ik wilde, maar kan zelf geen noot lezen dus het is fijn om iemand te hebben die precies weet waar hij mee bezig is", aldus René.

Meer nummers
In de toekomst zou René graag nog meer nummers uitbrengen. Hij krijgt nu ook steeds meer optredens, maar heeft nog steeds niet de ambitie om van zingen zijn full-time baan te maken. René: "Ik heb niet de illusie dat ik van zingen kan leven. Er is veel competitie en ik ben toch ook gewoon gewend aan mijn eigen bedrijf en dagelijks werk. Trouwens, bekend worden hoeft ook niet zo voor mij. Een dagje is misschien leuk, maar al die selfie's zijn niet nodig, haha!"

Meer berichten