Het hoogste punt van De Tweeling werd vrijdag 1 maart bereikt. In april start de verhuur van de 44 appartementen door BrabantWonen. Inschrijven kan via de website van de verhuurder.
Het hoogste punt van De Tweeling werd vrijdag 1 maart bereikt. In april start de verhuur van de 44 appartementen door BrabantWonen. Inschrijven kan via de website van de verhuurder.

Hoogste punt bereikt voor nieuwbouw 'De Tweeling'

OSS - De bouw van het nieuwe appartementencomplex De Tweeling in Oss bereikte deze week het hoogste punt. Die mijlpaal is vrijdag 1 maart met de bouwvakkers gevierd. De verhuur voor de 44 sociale huurappartementen start in april. Geïnteresseerden kunnen zich nu al aanmelden voor de geïnteresseerdenlijst via de website.

Op de hoek van de Horzakstraat en de Professor Regoutstraat bouwt BrabantWonen 44 appartementen. De appartementen worden verdeeld over twee identieke gebouwen. Samen vormen ze een markante entree van de wijk. Elk gebouw telt 22 appartementen, verdeeld over vier verdiepingen. Bouwbedrijf van Schijndel uit Geffen realiseert de appartementen. BrabantWonen neemt de gebouwen in zijn geheel over als ze klaar zijn.

Veel lichtinval
Alle appartementen hebben een woonkamer, één of twee slaapkamers, een keuken, badkamer en toilet. De meeste appartementen hebben over de gehele breedte een glaspui, waarvoor tevens het balkon zit. Dit zorgt voor extra lichtinval in de appartementen.

Brede doelgroep
De Tweeling is bedoeld voor een brede doelgroep en vooral geschikt voor een- en tweepersoons huishoudens of kleine gezinnen. 14 appartementen worden aangeboden voor de leeftijdscategorie 55 jaar en ouder. De huurprijzen vallen binnen de sociale huurgrens. De appartementen worden naar verwachting halverwege 2019 opgeleverd.

Vraag naar woningen
De vraag naar betaalbare woningen in Oss is snel toegenomen. Daarom hebben gemeente Oss en BrabantWonen afgesproken op meerdere plaatsen in Oss extra huurwoningen te bouwen. De Tweeling is één van deze projecten. Recent startte BrabantWonen ook met de bouw van Hoeve 1 in de Horzak (63 woningen).

Meer informatie over De Tweeling is te vinden op de website brabantwonen.nl/de-tweeling.

Meer berichten