Wie wil weten wat voor spoor dit is, en welk dier dit heeft achtergelaten, kan mee met de wandeling 'Welk dier was hier? van IVN Oss.
Wie wil weten wat voor spoor dit is, en welk dier dit heeft achtergelaten, kan mee met de wandeling 'Welk dier was hier? van IVN Oss. (Foto: Frank van Dorst)

Wandeling van IVN: Welk dier was hier?

HEESCH - Natuurorganisatie IVN Oss houdt zondag 10 maart een natuurwandeling met als onderwerp: ‘Welk dier was hier’. De wandeling begint om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats van Restaurant Bomenpark aan de Vorsselweg in Heesch.

De lengte van de tocht is ongeveer 4 kilometer en het duurt ongeveer 2,5 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig. IVN raadt aan stevige waterbestendige wandelschoenen aan te trekken. Bij de zoektocht naar diersporen blijven deelnemers niet overal op de paden.

Dieren zien in de natuur is volgens IVN vaak een hele klus. Ze zijn schuw en horen je al van kilometers ver aankomen. Maar dat ze er zijn, kan men ook aan andere dingen zien: sporen. Vraatsporen, voet(poot)sporen, nesten en holen, uitwerpselen, braakballen, botten en schedels, haren of veren, ‘latrines’ en veel andere zaken verwijzen naar de aanwezigheid van dieren. Maar vaak is ook dat nog een hele klus om die sporen te ontdekken en te weten welk spoor bij welk dier hoort. De gidsen weten daar het fijne van en maken deelnemers wegwijs in de wereld van diersporen.

Meer berichten