De Lithse tekenaar Iris Bongers tekende de platen voor het Brabants Boekenweekboek van dit jaar.
De Lithse tekenaar Iris Bongers tekende de platen voor het Brabants Boekenweekboek van dit jaar. (Foto: )

Brabants Boekenweekboek in Lith

LITH - Achtenveertig auteurs hebben er aan gewerkt en zondag 10 maart wordt het in de nieuwe MFA Lith gepresenteerd: het Brabants Boekenweekboek. Tijdens een bijeenkomst draagt een aantal dialectschrijvers voor en wordt het beste verhaal beloond met de Willem Ivenprijs uitgereikt.

Aan deze editie van het Brabants Boekenweekboek hebben 48 auteurs meegewerkt. Zij publiceren in deze bundel verhalen en gedichten, die stuk voor stuk geschreven zijn in het dialect van hun woonplaats of geboortestreek. Het boek is geïllustreerd met tekeningen van de hand van de Lithse illustrator Iris Bongers.

Willem Ivenprijs
Het Brabants Boekenweekboek wordt gepresenteerd met een middag waarop dialectschrijvers hun bijdragen vertolken en het duo Tonny en Bart van de Graft uit Beek en Donk voor het muzikale intermezzo zorgen. Het eerste exemplaar wordt overhandigd aan de wethouder Thijs van Kessel. Tijdens het programma wordt namens de gemeente Oss door een jury, bestaande uit Leo Hoeks (juryvoorzitter), Adri Hoppenbrouwers en Piet Vos, voor het beste verhaal of gedicht de Willem Ivenprijs 2019 toegekend en door de wethouder uitgereikt. De winnaar van de Willem Ivenprijs brengt daarna zijn of haar verhaal of gedicht ten gehore.

De presentatie van het Brabants Boekenweekboek begint om 14.00 uur en is rond 16.30 uur afgelopen.

Meer berichten