Dit 80 meter lange schip is het nieuwste project van Heesen Yachts. Het moet het snelste door conventionele kracht voortgestuwde aluminium motorjacht worden. Met de order is het alle hens aan dek voor de werf.
Dit 80 meter lange schip is het nieuwste project van Heesen Yachts. Het moet het snelste door conventionele kracht voortgestuwde aluminium motorjacht worden. Met de order is het alle hens aan dek voor de werf. (Foto: )

Welvarend scheepswerf Heesen opent jacht op technisch vaklui

OSS - De Osse scheepswerf Heesen Yachts vierde in 2018 haar veertigjarige jubileum in een jaar dat voor de werf de boeken in gaat als het meest succesvolle in haar bestaan is. Een nieuwe mijlpaal voor de scheepswerf is de aankondiging en verkoop van Project Cosmos. Met 80 meter wordt dat het grootste jacht dat Heesen ooit heeft gebouwd. En daar heeft het Osse bedrijf wat extra handjes voor nodig.

Het 80 meter lange jacht Cosmos wordt met een topsnelheid van 29 knopen (ongeveer 54 km/u) 's werelds snelste aluminium motorjacht met conventionele voortstuwing. De groei in productie betekent ook uitbreiding van het huidige personeelsbestand van 450 medewerkers. Om aan die vacaturevraag te voldoen heeft Heesen de carrièresite werkenbij.heesenyachts.com in het leven geroepen, met daarop dertig nieuwe vacatures voor de productieplaatsen in Oss en Winterswijk.

Bouwen aan een droom
Volgens recruiter Linda Keen bouwt het team van Heesen een buitengewoon product. "Wat onze klanten dromen, kunnen wij bouwen. En dat doen we ook nog eens volledig in eigen huis. Dat betekent dat we hier een uitzonderlijke diversiteit aan functies hebben. We hebben op de werf in Oss een uitgebreide engineeringsafdeling. Daar werken tekenaars, werkvoorbereiders en projectleiders aan de volledige technische ontwikkeling van het jacht." 

"De productie vindt volledig in Oss plaats, door onze lassers, voormannen, spuiters, monteurs en andere specialisten. In onze workshop in Oss werken onze meubelmakers, meubelspuiters, voormannen en projectleiders. In Winterswijk zit onze uitgebreide interieurdivisie, inclusief een eigen fineerafdeling en stoffeerderij. Die rijkheid aan specialismen en vakmanschap onder één dak maakt Heesen tot een unieke werkgever. In Nederland en zelfs over de grens."

Groot, groter, grootst
Grondlegger Frans Heesen had in 1978 niet kunnen vermoeden waar zijn pioniersgeest toe zou leiden. Al vroeg verkende hij de grenzen van het maximaal haalbare, zoals met het vooruitstrevende jacht Octopussy uit 1988. Daarmee bewees aan sceptici hij dat een 38 meter superjacht meer dan 50 knopen kon halen. De gestage groei en bouw van nieuwe hallen heeft geleid tot 22.000 vierkante meter aan bebouwde oppervlakte, met 2.900 vierkante meter aan productiehallen. Inmiddels kunnen er in Oss jachten tot een lengte van 83 meter worden gebouwd.

Meer berichten