Leerlingen van de Montessorischool Elzeneind hadden de eer om het eerste Tiny Forest in Oss aan te planten. Samen met wethouder en gedeputeerde onthulde ze er een informatiebord. Foto: Gemeente Oss
Leerlingen van de Montessorischool Elzeneind hadden de eer om het eerste Tiny Forest in Oss aan te planten. Samen met wethouder en gedeputeerde onthulde ze er een informatiebord. Foto: Gemeente Oss (Foto: )

Eerste Tiny Forest in Oss is aangeplant

OSS - Leerlingen van Montessorischool Elzeneind hebben afgelopen maandag het eerste Tiny Forest in Oss aangeplant in het Elzeneindpark bij kinderboerderij De Elzenhoek. Dat deden ze samen met initiatiefnemer Stadse Boeren Oss, IVN Natuureducatie, de gemeente en buurtbewoners. Wethouder Johan van der Schoot onthulde er een bord over het minibos.

"Oss is een groene gemeente", zegt Van der Schoot. "Ook in de stad. En toch willen we nog meer groen. Met deze Tiny Forest is Oss ruim negenhonderd bomen rijker met 37 verschillende inheemse soorten. Dat helpt in het opvangen van de klimaatverandering. Groen neemt CO2 op, zorgt voor zuurstof en helpt de effecten van wateroverlast en droogte op te vangen. En groen draagt bij aan een fijne leefomgeving en biodiversiteit."

Meer minibossen
De komende vier jaar wil IVN zo'n honderd Tiny Forests realiseren in Nederland. De Provincie doet er een schepje bovenop door ook minstens veertien Tiny Forests te ondersteunen. Gedeputeerde Johan van den Hout zegt daarover: "De provincie Noord-Brabant zet in op bescherming en ontwikkeling van de Brabantse natuur en het landschap. De minibossen vormen niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook een gezonde verblijfplaats voor mensen. Kinderen leren in het 'buitenlokaal' over de Nederlandse natuur en buurtbewoners kunnen elkaar ontmoeten op een prettige en gezonde plek."

Meer berichten