Burgemeester Wobine Buijs en wethouder Johan van der Schoot aan boord van Skón Schip, de boot die helpt de Maas schoon te houden.
Burgemeester Wobine Buijs en wethouder Johan van der Schoot aan boord van Skón Schip, de boot die helpt de Maas schoon te houden. (Foto: )

Schone Maas met Skón Schip

OSS - Om de honderden Brabanders te helpen die jaarlijks zwerfafval langs de oevers van de Maas opruimen, heeft de gemeente Oss een boot aangeschaft. Die boot is afgelopen zaterdag tot 'Skón Schip' gedoopt, als startmoment voor de opruimacties voor het project Schone Maas.

Vanuit dat project zijn er het hele jaar door opruimacties in het stroomgebied van de Maas, om te voorkomen dat afval via de Maas naar zee drijft en daar plastic soep wordt. Ook doet Schone Maas onderzoek naar de samenstelling en herkomst van het zwerfafval.

Na de doop van de boot gingen burgemeester Buijs en wethouder Van der Schoot aan boord voor een opruimactie in de Lithse Ham en aansluitende Maasoevers.

Meer informatie over het project Schone Maas en de opruimacties die georganiseerd worden staat op de website schonemaas.nl/brabant.

Meer berichten