Terwijl de meesters en juffen actie voeren in Den Haag, kunnen kinderen bij Muzelinck kennismaken met de Kinderkunstwerkplaats waar zij hun fantasie de vrije loop kunnen laten.
Terwijl de meesters en juffen actie voeren in Den Haag, kunnen kinderen bij Muzelinck kennismaken met de Kinderkunstwerkplaats waar zij hun fantasie de vrije loop kunnen laten. (Foto: )

Juffen en meesters staken, dus kunst- en cultuurdag voor jeugd

OSS - Vanwege de landelijke staking in het onderwijs sluiten sommige scholen de deuren. Culturele instellingen in Oss grijpen die kans met beide handen aan om de kinderen met hun (groot)ouders een cultureel programma aan te bieden. Zo komen kinderen op speelse wijze in contact met cultuur, kunst, erfgoed en media. Het Stadsarchief, de Bibliotheek, Groene Engel, Museum Jan Cunen en Muzelinck doen mee.

Het Stadsarchief biedt de kinderen vanaf ongeveer 7 jaar en hun (groot) ouders een historische speurtocht aan door het centrum van Oss, aan de hand van een boekje. Dat boekje is vanaf 10.00 uur op te halen bij de jeugdafdeling van Bibliotheek Oss. Het archief tipt om er op tijd bij te zijn, er is een beperkt aantal boekjes beschikbaar.

Bij de jeugdafdeling van de Bibliotheek kunnen de kinderen tussen 11.00 en 15.30 uur met attributen op de foto gaan voor een 'green screen'. Op de computer wordt daar een digitale achtergrond naar keuze achter geplakt. Deelname aan de activiteiten van het Stadsarchief en de Bibliotheek is gratis.

Kunst maken of film kijken
Bij Groene Engel draait om 10.00 uur de film 'Rosie & Moussa'. Deze film is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar, een kaartje kost 5 euro en is verkrijgbaar bij Groene Engel.

Puzzeltocht
Bij Museum Jan Cunen kunnen kinderen samen met hun (groot)ouders op zoek gaan naar het museumdier. Deze (puzzel)speurtocht is geschikt voor de hele familie en is tijdens de openingstijden van het Museum te doen. De speurtocht kost 2,50 euro. Toegang tot het museum is voor kinderen gratis, volwassenen betalen 9,50 euro.

Kunst maken
Bij Muzelinck kunnen kinderen kennismaken met de Kinderkunstwerkplaats waar zij hun fantasie de vrije loop kunnen laten. Kinderen mogen zelf bedenken wat ze willen maken en mogen daarbij gebruik maken van alle aanwezige materialen, begeleid door een docent. De Kinderkunstwerkplaats is open van 10.00 tot 12.00 uur. Deelname kost 8,50 euro. Ook hier wordt op tijd zijn aangeraden, vol is vol.

Meer informatie over de activiteiten die de Osse culturele instellingen houden, is te vinden op de websites van de verschillende instellingen: www.stadsarchiefoss.nl, www.nobb.nl, www.groene-engel.nl, www.museumjancunen.nl en www.muzelinck.nl. Bij de deelnemende locaties is ook een flyer met informatie verkrijgbaar.

Meer berichten