Dijkgraaf Lambert Verheijen overhandigt het waterschapsspel Hozen & Lozen aan de nieuwe jeugdbestuurder van waterschap Aa en Maas Julia Goets. Zij vertegenwoordigt het waterschap de komende twee jaar.
Dijkgraaf Lambert Verheijen overhandigt het waterschapsspel Hozen & Lozen aan de nieuwe jeugdbestuurder van waterschap Aa en Maas Julia Goets. Zij vertegenwoordigt het waterschap de komende twee jaar. (Foto: )

De nieuwe jeugdbestuurder van Aa en Maas is Reekse Julia Goets

REEK - De 15-jarige Julia Goets uit Reek is sinds dit jaar officieel de vertegenwoordiger van Aa en Maas in het nationaal Jeugdwaterschap. Eind vorige maand is ze officieel voorgesteld aan het algemeen bestuur van het waterschap. Bij haar installatie verwelkomde dijkgraaf Lambert Verheijen Julia en bedankte aftredend jeugdbestuurder Belle Holthuis voor haar inspanningen voor het waterschap de afgelopen twee jaar.

Julia raakte geïnteresseerd in het jeugdbestuursschap na het zien van een advertentie. "Toen ik de advertentie zag, heb ik meteen gesolliciteerd', vertelt de derdejaars scholier aan het Udens College. "Ik vind het leuk om jongeren te vertellen wat waterschap allemaal doet. Ook vind ik het een leuke uitdaging om mee te denken hoe we jongeren kunnen bereiken en hoe we ze bewust kunnen maken van hoe belangrijk schoon en veilig water is."

Waterschapsspel
Julia heeft ook al een idee hoe ze dat wil doen. "Er is een nieuwe waterschapsgame en ik heb al geleerd hoe je de game kunt spelen. Binnenkort geef ik een gastles op een school en dan ga ik met de leerlingen de game spelen. Zo leren ze heel veel over het waterschap en wat dat allemaal doet." Voor Julia is het haar eerste bestuursfunctie. "De ervaring als jeugdbestuurder lijkt mij heel speciaal en leerzaam. Ik hoop dat het een heel leuke en leerzame periode wordt."

Belle bedankt
Twee jaar heeft Belle Holthuis uit Asten zich met veel enthousiasme ingezet voor Aa en Maas en het landelijk jeugdwaterschap. De excursie met haar scheikundeklas naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Aarle-Rixtel is haar het meest bijgebleven. Ze vond het heel speciaal om mensen uit haar directe omgeving te informeren over het werk van het waterschap. "Ik hoop dat Julia net als ik straks kan terugkijken op een periode vol nieuwe ervaringen, plekken, mensen en kennis. Ik heb de afgelopen twee jaar heel veel geleerd en veel plezier gehad", vertelt Belle. "Ik wens Julia veel succes en plezier!"

Jeugdwaterschap
Julia vertegenwoordig waterschap Aa en Maas bij het Jeugdwaterschap, de 'jongerendenktank' van de 21 Nederlandse waterschappen. De jeugdbestuurders van de waterschappen komen 4 keer per jaar samen. Ook zijn de jeugdwaterschappers vaak als ambassadeurs aanwezig bij bijeenkomsten en congressen over water en waterbeheer.

Meer informatie daarover staat op www.jeugdwaterschap.nl.

Meer berichten