Cafés maken plaats voor de tien bands die elkaar zaterdag 16 maart afwisselen tijdens de jubileumeditie van Rockronde Oss. Tussen 15.00 en 23.00 uur gaan de rockbands op tournee in het centrum.
Cafés maken plaats voor de tien bands die elkaar zaterdag 16 maart afwisselen tijdens de jubileumeditie van Rockronde Oss. Tussen 15.00 en 23.00 uur gaan de rockbands op tournee in het centrum. (Foto: )

Rock-'n-rouleren met Rockronde

OSS - Zonder tourbus of verlengde limousine, maar 'gewoon' met de gitaar onder de arm 'touren' zaterdag 16 maart rockbands rond. Ze hoeven dan ook niet heel Europa door, maar bewegen zich door het centrum van Oss, van kroeg naar kroeg. Dat is het concept van de Rockronde, het rockevent dat voor de vijfde keer in de binnenstad neerstrijkt.

Deze jubileumeditie doen tien bands mee die langs zes kroegen trekken om hun muziek te spelen voor de liefhebbers van gierende gitaren, strak slagwerk en vette vocalen. Toehoorders hoeven hun stamcafé niet te verlaten, de bands wisselen elkaar af. Echte 'groupies' kunnen hun favoriete bands volgen op hun mini-tour door Oss.

Oss gaat los tussen 15.00 en 23.00 uur in drie kroegen die vanaf het prille begin van Rockronde meedoen: Café Lollipop, Café Heer Bommel en Café Rebel. Ons Cafeeke van Ria van Dinther haakte later aan en doet dit jaar wederom mee. De twee kroegen die zich vorig jaar aansloten, Taverne Silvas uit de Peperstraat en Hei & Ikke 2.0 van Lonneke Toonen, brengen het aantal deelnemende kroegen ook dit jaar op zes.

Op die locaties spelen de bands The Burst!, KongFoo, Gaping Moles, Peaky Blinders, Troublegum, Echo Empire, Sweet Vendetta, Ruizz, Point Blank en Back in 5 minutes.

Meer informatie over Rockronde staat op facebook.com/rockrondeoss.

Meer berichten