Beeldend kunstenaar Marjo Smits stelt 'haar' kerkje open voor een expositie van mede-creatieveling Madelon de la Porte. Zij stelt aan de Maasdijk in Dieden haar etsen tentoon tijdens een middag die muzikaal wordt omlijst door twee bands.
Beeldend kunstenaar Marjo Smits stelt 'haar' kerkje open voor een expositie van mede-creatieveling Madelon de la Porte. Zij stelt aan de Maasdijk in Dieden haar etsen tentoon tijdens een middag die muzikaal wordt omlijst door twee bands. (Foto: Han Jansen)

Expositie en muzikaal onthaal in Diedens kerkje

DIEDEN - Het rustieke dertiende-eeuwse kerkje, gelegen aan de Maasdijk 79 in Dieden is zaterdag 23 maart de 'place to be' voor kunst-, cultuur-, en muziekliefhebbers. In het Casa Magus, het magische huis, exposeert etser Madelon la Porte haar expressief werk en de middag wordt verder ingevuld door muzikanten van Gepetto en Manna Lee.

Door Han Jansen

De bewoners van het kerkje Sint-Laurentius zijn Marjo Smits en Martien Koppens, die hier 3 jaar geleden neerstreken vanuit hun vorige woonplaats Volkel. Marjo is beeldend kunstenaar, die al 30 jaar beelden, schilderijen en wandkleden maakt.

Ze vertelt: "Ik ben als autodidact gestart en heb mij indertijd aangesloten bij een kunstenaarscollectief in Den Bosch, maar heb hier mijn plek en vrijheid gevonden. Ik heb wel een opleiding gevolgd in Venlo en een masteropleiding voltooid in Vught. In de tweede week van mei organiseer ik een expositie met eigen werk."

Madelon la Porte komt uit Halsteren en woont nu in Veghel. Haar werk is expressief, opgebouwd uit fijne lijnen en vormen en subtiel van kleur. Ze toont daarin wat haar beroert: verdriet, strijd en gemis, maar ook hoop en kracht.

Lente vieren
Met de expositie van zaterdag 23 maart wil Marjo Smits het begin van de lente vieren en tegelijkertijd een ontmoetingsplek creëren voor creatieve geesten. De middag waarop het Casa Magus open staat wordt muzikaal vormgegeven door twee groepen, die voor en na een pauze optreden.

Muziek
Gepetto is een alternatieve driemans rockband die nummers zal spelen, die de overgang van de donkere wintermaanden naar de lente uitdrukken. Na de pauze treedt de vijfmans formatie Manna Lee op, bestaande uit twee vrouwen en drie mannen, die nummers uit een breed repertoire laten horen van Americana tot Doe Maar. De middag begint om 14.00 uur en wordt om 17.00 uur afgesloten. De toegang is vrij, maar een vrijwillige bijdrage wordt erg op prijs gesteld.

Ook zondag
De expositie van Madelon la Porte is ook op zondag 24 maart nog te bewonderen van 13.00 tot 17.00 uur, in het Diedense kerkje aan de Maasdijk 79. Voor meer informatie kan men bellen naar het telefoonnummer 06-2287 6922.

Meer berichten