René Nelissen plaatste Osse elementen in een renaissancesfeer en ving het resultaat in zijn lens. Zijn dochter Lynn was model. Foto: R. Nelissen
René Nelissen plaatste Osse elementen in een renaissancesfeer en ving het resultaat in zijn lens. Zijn dochter Lynn was model. Foto: R. Nelissen (Foto: )

Foto-expo RenOssance in het Stadarchief Oss

OSS - Het Stadsarchief Oss heeft tot en met zaterdag 1 juni de fototentoonstelling RenOssance, met foto's gemaakt door René Nelissen. Hij is huisfotograaf van de gemeente Oss en maakte de fotoserie om zijn opleiding tot vakfotograaf af te ronden.

Met RenOssance brengt Nelissen Osse gebouwen en historische momenten en objecten sfeervol in beeld. Het was een familieproject; zijn dochter Lynn stond model en zijn vrouw Erika maakte de historische kleding. De twaalf foto's zijn voor deze tentoonstelling aangevuld met historisch materiaal uit de collecties van het Stadsarchief Oss en Museum Jan Cunen. De foto's zijn ook te koop bij het Stadsarchief als ansichtkaartenset voor 7,50 euro.

Het Stadsarchief is gevestigd in de Bibliotheek Oss, op de begane grond aan de Raadhuislaan 10 in Oss, en is geopend op dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 17.00 uur. De tentoonstelling, de naslagwerken en de publiekscomputers met de collectiewebsite zijn ook tijdens de ruime openingstijden van de Bibliotheek beschikbaar. De toegang is gratis.

Meer informatie staat op www.stadsarchiefoss.nl.

Meer berichten