Zo trof de beveiliging het museum aan: lege plekken en een koffer met cryptische omschrijvingen van de verblijfplaats van de kunstwerken.
Zo trof de beveiliging het museum aan: lege plekken en een koffer met cryptische omschrijvingen van de verblijfplaats van de kunstwerken. (Foto: )

Museum Jan Cunen als escape room

OSS - Net als andere musea in Nederland doet Museum Jan Cunen tussen maandag 8 en zondag 14 april mee met de Nationale Museumweek. In aanloop naar die week houdt het Osse museum de 'escape game' Het Naakte Mysterie, waarin bezoekers in groepen op zoek naar naar verdwenen kunstwerken.

Sinds 2 februari hangt Museum Jan Cunen vol met naakte en blote portretten van vrouwen door de tentoonstelling Naakt of bloot?. Al vanaf het moment dat het museum de komst van de expositie aankondigde stuit Museum Jan Cunen op weerstand; anonieme bellers uitten met grof taalgebruik hun onvrede over deze 'onzedelijkheden', social media platforms weigeren stelselmatig de afbeeldingen van de kunstwerken en de aankondiging op borden rondom het museum werden zelfs besmeurd uit protest.

Inbraak en lege plekken
Nu is één opstandeling wel érg ver gegaan; rond 03.00 uur 's nachts werd het alarm getriggered door beweging in het museum. Bij aankomst trof het beveiligingsbedrijf sporen van inbraak, én: lege plekken waar eerst portretten van naakte vrouwen hingen. Van de inbreker is geen spoor te bekennen, wel wordt een koffer met cryptische omschrijvingen van de verblijfplaats van de kunstwerken aangetroffen, achtergelaten door de dader. Die aanwijzingen vormen de rode draad van de 'escape game' die het Osse museum op vrijdag 5 april houdt. In groepen van vijf tot zeven personen kan men op zoek gaan naar de schilderijen en het museum heelhuids te verlaten.

Meezoeken
Wie overtuigd is van zijn of haar ontsnapvaardigheden kan zich vóór 1 april aanmelden met een groep van vijf tot zeven personen en tickets kopen via de website van Museum Jan Cunen om mee te doen met de escape game op vrijdag 5 april. Die begint om 20.00 uur met een inloop vanaf 19.30 uur. Deelname kost 18,95 euro per persoon, inclusief één consumptie om achteraf te proosten op het succes (of het verdriet te verdrinken).

Meer info vinden en aanmelden kan via de website van Museum Jan Cunen.

Meer berichten