Vocaal Ensemble Oss zingt zondag 7 april de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach voor de zesde keer. Foto: Thomas Segers
Vocaal Ensemble Oss zingt zondag 7 april de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach voor de zesde keer. Foto: Thomas Segers (Foto: Thomas Segers)

Vocaal Ensemble Oss zingt Matthäus Passion

OSS - Het Vocaal Ensemble Oss voert dit jaar op zondag 7 april de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach uit. Het Ensemble brengt de passie in de Heilig Hartkerk in Oss.

De populariteit van Bach's Matthäus Passion is enorm, er vinden ieder jaar rond de passietijd zo'n tweehonderd uitvoeringen in Nederland plaats. Voor het Vocaal Ensemble Oss is het de zesde keer dat ze de de Matthäus Passion uitvoert.

Gespecialiseerd barokorkest
Naast het koor zelf, dat uit ruim vijfitg zangers en zangeressen bestaat, treden zes bekende solisten op: Bernard Loonen, Math Dirks, Elma van den Dool, Judith van den Dool, Sebastian Brouwer en Hans de Vries. Het begeleidende orkest is Florilegium Musicum, een barokorkest waarvan de musici allen zijn gespecialiseerd in de authentieke uitvoeringspraktijk van de oude muziek.

Ralph Rousseau speelt de viola da gamba en als jongenskoor is het Sacramentskoor uit Breda gecontracteerd. Dirigent Mario Veldpape leidt het muziekgezelschap. De Matthäus Passion begint zondag 7 april om 14.30 uur in de Heilig Hartkerk. Kaarten zijn a 32,50 euro te koop via vocaalensembleoss.nl of bij boekhandel Derijks. Op de dag zelf zijn er kaartjes bij de kerk te verkrijgen voor 35 euro.

Meer berichten