Afbeelding ter illustratie
Afbeelding ter illustratie (Foto: Pixabay)

Gespreksgroep voor nabestaanden na zelfdoding

OSS - Indigo Brabant start dinsdag 7 mei een groep voor familie en naasten die in hun directe omgeving met zelfdoding geconfronteerd worden.

Een naaste verliezen door zelfdoding is volgens Indigo voor familieleden en directbetrokkenen een ingrijpende gebeurtenis met veel angst, verdriet, en schuldgevoelens. Voor naasten is het vaak moeilijk om over het gebeurde te praten, begrip te vinden en gevoelens te delen. Zij kunnen zich dan eenzaam, in de steek gelaten en soms afgewezen voelen.

Het taboe dat op dit onderwerp rust, maakt de verwerking volgens Indigo moeilijk. De ervaring leert dat contact met lotgenoten als ondersteunend wordt ervaren. Binnen de gespreksgroep kunt u met lotgenoten onder deskundige leiding met elkaar praten, in een veilige sfeer zonder schaamte. Relevante thema's en praktische vragen komen aan bod en er is ruimte om uw ervaringen te delen.

De groep start dinsdag 7 mei van 14.00 uur tot 16.00 uur in Oss. De gespreksgroep bestaat uit ongeveer acht deelnemers. Deelname is gratis. Vooraf krijgt iedere deelnemer vrijblijvend een kennismakingsgesprek.

Voor aanmelding of informatie kan men contact opnemen met het secretariaat van Indigo Brabant via aanmelden@indigobrabant.nl of telefoonnummer: 088-0161800.

Meer berichten