Een sportieve wethouder Van der Schoot (met bloemen, midden) met rechts de winnaars van de erfgoedprijs de gemeente Rheden.
Een sportieve wethouder Van der Schoot (met bloemen, midden) met rechts de winnaars van de erfgoedprijs de gemeente Rheden.

Oss grijpt naast erfgoedprijs

OSS - Niet de gemeente Oss, maar de gemeente Rheden wint dit jaar de BNG Bank Erfgoedprijs. Ook de publieksprijs, waarop inwoners konden stemmen, gaat aan Oss voorbij. De jury wees Rheden aan als winnaar, omdat deze gemeente haar inwoners uitzonderlijk goed bij het erfgoed(beleid) betrekt. De gemeente wint een oorkonde en geldprijs van 25.000 euro, beschikbaar gesteld door BNG Cultuurfonds.

Wethouder Johan van der Schoot noemt het 'jammer dat we niet hebben gewonnen'. "Onze felicitaties gaan uit naar gemeente Rheden. Toch zijn we heel trots op onze nominatie als een van de vier gemeenten voor de 'beste erfgoed-gemeente' van Nederland. We werken er hard aan om Oss als erfgoedgemeente meer bekend te maken. Het is mooi dat dit door deskundigen niet alleen wordt herkend maar ook onderscheidend wordt gevonden. Deze nominatie helpt ons om het historische verhaal van Oss uit te dragen. Tegelijkertijd is dit een erkenning van en stimulans voor de vele vrijwilligers die zich hiervoor inzetten."

Meer berichten