Een knikkertoernooi, een hindernisbaan, hutten bouwen of 'gewoon buitenspelen'. Tijdens de Buitenspeeldag moet heel Nederland één grote speelplaats worden. Activiteiten in Oss staan op buitenspeeldag.nl.
Een knikkertoernooi, een hindernisbaan, hutten bouwen of 'gewoon buitenspelen'. Tijdens de Buitenspeeldag moet heel Nederland één grote speelplaats worden. Activiteiten in Oss staan op buitenspeeldag.nl. (Foto: Helga Wolf)

Nationale buitenspeeldag; televisie uit, schoenen aan

OSS - Initiatiefnemers Jantje Beton en Nickelodeon roepen iedereen op om van de bank te komen en in hun buurt speelactiviteiten voor kinderen te organiseren. Op woensdag 12 juni maken zij van Nederland één grote speelplek tijdens de Buitenspeeldag. Wie ook een activiteit wil organiseren kan dat aanmelden op www.buitenspeeldag.nl.

In Oss zijn nu al verschillende activiteiten aangemeld. Zo is er in de Wildestraat tussen 14.00 en 17.00 uur een springkussen, stormbaan, knutseltent en een spelletjesparcours. De Bessenlaan dompelt Buitenspeeldag onder in een boerenthema met boerenspelletjes en klompen verven en krijgt Osje op bezoek. In de Schadewijk wordt in de Vinkenstraat een springkussen neergezet, zijn er spelletjes en worden er hamburgers gebakken. Het complete aanbod op Buitenspeeldag in Oss en omgeving staat op de website buitenspeeldag.nl, waar ook nieuwe activiteiten aangemeld kunnen worden.

Meer berichten