Voorzitters van sportclubs op De Rusheuvel pakken zich samen en vragen collectieve hulp aan wethouder Kees van Geffen. Op die manier hopen zo op extra steun van de gemeente.
Voorzitters van sportclubs op De Rusheuvel pakken zich samen en vragen collectieve hulp aan wethouder Kees van Geffen. Op die manier hopen zo op extra steun van de gemeente. (Foto: )

De Rusheuvel wil energieneutraal worden en dat Oss daarbij helpt

OSS - Voorzitters en bestuursleden van verenigingen op Sportpark de Rusheuvel hebben samen een collectieve hulpvraag ingediend bij wethouder Kees van Geffen, in de hoop op extra steun in de ambitie voor een volledig energieneutraal sportpark. Daarmee zouden ze jaarlijks 100.000 euro op de energiekosten kunnen besparen.

De samenwerking tussen de sportverenigingen is eind 2017 ontstaan, als logische stap om door samenwerking een gezamenlijke route naar een energieneutraal sportpark te volgen. Vorig jaar hebben de verenigingen de accommodaties flink verbouwd en het energieverbruik met 60 procent verminderd. Veel van de besparingen komen voort uit de plaatsing van zonnepanelen en slimme installaties voor licht- en watergebruik.

Om de overige 40 procent van de energiekosten te besparen zijn er meer verbouwingen nodig, zodat bijvoorbeeld ook het verwarmingssysteem energieneutraal kan worden. Door de collectieve hulpvraag hopen de sportverenigingen op hulp van de gemeente Oss om mee te investeren in het sportpark. Alle voorzitters hebben een document getekend waarmee zij hun ambitie waar willen maken.

De gemeente Oss neemt deze hulpvraag aan en neemt die mee bij het vast stellen van de visie op de verduurzaming van het gemeentelijk vastgoed. De uitkomst daarvan volgt later in het jaar.

Meer berichten