De organisatie Buurkracht gaat uit van de kracht van buurten. De transitie naar duurzame energie moet volgens die club ook van 'onderop' komen. Buurkracht ondersteunt buurtbewoners daarbij.
De organisatie Buurkracht gaat uit van de kracht van buurten. De transitie naar duurzame energie moet volgens die club ook van 'onderop' komen. Buurkracht ondersteunt buurtbewoners daarbij. (Foto: )

Buurkrachtteams geven energie aan de bewoners

OSS - Oss loopt warm voor duurzaamheidsacties. Na een succesvolle zonnepanelenbijeenkomst georganiseerd door Buurkrachtteam Ussen Loovelt afgelopen maand, kon ook de zonnepanelenbijeenkomst van Buurkrachtteam Witte Hoef/Verdistraat afgelopen week op veel animo rekenen. Van de 125 aanwezige buurtbewoners van Ussen Loovelt heeft meer dan de helft interesse in het speciale zonnepanelenaanbod van het Buurkrachtteam.

Ook bewoners van Witte Hoef/Verdistraat zien zonnepanelen zitten: meer dan 55 buurtbewoners woonden de bijeenkomst bij, zeker negentien mensen hebben interesse in het panelenaanbod. Buurtbewoners kunnen tot en met zaterdag 15 juni hun interesse aangeven op de buurkracht-app of door een mail te sturen naar buurkracht.ussen.loovelt@gmail.com of zonnepanelenWHVerdi@gmail.com. Ook aanliggende buurten kunnen zich aansluiten.

Wethouder Johan van der Schoot vindt het prachtig om te zien dat duurzaamheid leeft bij de inwoners en dat veel mensen overgaan tot energiebesparende maatregelen. "We steunen deze initiatieven van inwoners van harte en zijn blij met de samenwerking met Buurkracht. Dit steunt ons in onze ambitie een energieneutrale gemeente te zijn", aldus de wethouder. Zowel het buurtteam Ussen Loovelt als het buurtteam Witte Hoef/Verdistraat laten het niet bij deze zonnepanelenactie; de eerste stappen voor een isolatieactie voor in het najaar zijn al gezet.

Over Buurkracht
Buurkracht gelooft in de kracht van buren. De kracht om dingen samen mooier, beter, groener, veiliger, gezelliger of duurzamer te maken in de buurt. Buurkracht helpt buren in heel Nederland om hun buurkracht te ontdekken en te vergroten. Door mensen bij elkaar te brengen en ze te ondersteunen met tips, trucs en tools, zoals de buurkracht-app en de website. Meer dan 350 buurten hebben inmiddels hun buurkracht ingezet.

Meer informatie staat op www.buurkracht.nl.

Meer berichten