De Akkerenloop bijt het spits van de Maasland Run Classic circuit 2019 af. De volgende race in de serie is de Biescamploop op vrijdag 3 mei.
De Akkerenloop bijt het spits van de Maasland Run Classic circuit 2019 af. De volgende race in de serie is de Biescamploop op vrijdag 3 mei. (Foto: Picasa)

Akkerenloop eerste wedstrijd in het MRCC

LITH - De Akkerenloop in Lith is woensdag 17 april de eerste hardloopwedstrijd in het Maasland Run Classic circuit 2019. Net als de afgelopen drie jaar slaat atletiekvereniging AV Oss'78 voor deze race de handen ineen met voetbalclub NLC'03.

Naast de gebruikelijke afstanden van 5 en 10 kilometer, is er speciaal voor de jongere hardloopfanaten een gratis jeugdloop. Die jeugdloop start om 18.45 uur vanaf clubhuis van NLC'03 op Sportpark De Akkeren aan de Valkseweg 17 in Lith, tevens de finishlocatie.

De start voor de 10 en de 5 kilometer is om 19.15 uur. Na afloop van de wedstrijd is er een prijsuitreiking. Voor de Akkerenloop kan tot een kwartier voor aanvang van de wedstrijd ter plaatse worden ingeschreven. De kosten voor deelname bedragen 5 euro. Tot en met 16 jaar is deelname gratis.

Op de website van het Maasland Run Classic circuit staan de uitslagen, het tussenklassement, de foto's en alle overige informatie over de hardloopcompetitie. Die bestaat naast de Akkerenloop uit negen wedstrijden, met de Rusheuvelloop op 15 september als slot. Meer info staat op www.maaslandrunclassics.nl.

Meer berichten