Het bos ontwaakt tijdens de vroegevogelwandeling

NISTELRODE - Voor de natuurliefhebbers die vroeg uit de veren zijn, houdt Natuurcentrum De Maashorst samen met Vogelwacht Uden en IVN-natuurgidsen zondag 21 april om 07.00 uur een natuurwandeling. Met verrekijker in de hand (wie er geen heeft, kan er een lenen) trekken deelnemers de Maashorst in, en zien in een zoektocht naar vogels het bos ontwaken.

Met alle zintuigen ervaren de natuurwandelaars hoe het bos wakker wordt. Naast een ochtendconcert van vogels laten de gidsen meer dingen zien, horen en ruiken waaraan te merken is dat het bos ontwaakt. Zij vertellen welke vogels bij welk geluid horen, waarom vogels eigenlijk zingen en waar ze dan het liefste zitten. Behalve vogels zijn er veel meer dieren die op dit vroege tijdstip wakker worden of juist gaan slapen. En ook planten beginnen aan de nieuwe dag.

De wandeling begint om 07.00 uur met ontvangst in het Natuurcentrum. Na anderhalf uur lopen eindigt de wandeling daar met een koffie. Deelname kost 3,50 euro, kinderen betalen 2,50 euro. Aanmelden voor de wandeling is noodzakelijk en kan tot vrijdag 19 april om 16.00 uur. Meer informatie vinden kan ook via de website www.natuurcentrumdemaashorst.nl.

Meer berichten