Foto: Wies van Leeuwen/Provincie Noord-Brabant, collectie BHIC
Foto: Wies van Leeuwen/Provincie Noord-Brabant, collectie BHIC (Foto: Wies van Leeuwen/Provincie Noord-Brabant, collectie BHIC)

Kijk naar Toen: Landarbeiders Hescheweg

OSS - Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Het mooist zijn de persoonlijke verhalen die achter zo'n foto schuilgaan. En daar zoeken wij naar. Was jij erbij toen de fotograaf afdrukte? Weet je nog wat hier gebeurde? Vertel het ons en 'schrijf geschiedenis'. De rubriek 'Kijk naar Toen' is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) in samenwerking met De Sleutel. Reageer op deze foto via het digitale geschiedenisboekje over Oss: www.bhic.nl/oss, telefonisch op (073)6818500 (op werkdagen) of per mail via kijknaartoen@bhic.nl.

Deze foto is in 1988 genomen ter hoogte van de Hescheweg 111, 113. Volgens onze beschrijving zijn dit landarbeiderswoningen, die gebouwd zijn in 1910. We zijn benieuwd of jij nog meer informatie hebt over deze huisjes en hun bewoners. Weet jij bijvoorbeeld wat voor landarbeiders het waren die hier woonden? Kwamen ze van buiten Oss? Woonden ze hier slechts tijdelijk of zijn ze niet meer weg gegaan? Namen zij vrouw en kinderen mee en woonde er dus een heel gezin in zo'n woning of trok de landarbeider hier alleen in? En waar werkten die landarbeiders eigenlijk? Kortom: alle herinneringen aan en verhalen over deze landarbeiderswoningen aan de Hescheweg zijn welkom! Reageren kan via het digitale geschiedenisboekje over Oss: ga naar www.bhic.nl/oss, klik op 'Oss' en kijk daar onder 'Kijk naar Toen'. Benieuwd naar reacties op vorige foto's? Ga naar www.bhic.nl/verhalen.

Foto: Wies van Leeuwen/Provincie Noord-Brabant, collectie BHIC

Meer berichten