De Osse Nacht is de opvolger van de Nacht van Muzelinck, waar lokaal talent en creatieve uitingen een podium kregen om zich voor een volle zaal te presenteren. Nu is Theater van de Stad ook aan boord.
De Osse Nacht is de opvolger van de Nacht van Muzelinck, waar lokaal talent en creatieve uitingen een podium kregen om zich voor een volle zaal te presenteren. Nu is Theater van de Stad ook aan boord. (Foto: )

'De Osse Nacht' biedt podium voor iedereen

OSS - Nieuw, maar niet helemaal. Muzelinck en Theater van de Stad houden zaterdag 29 juni 'De Osse Nacht', de opvolger van de 'Nacht van Muzelinck'. Een avond en een stukje nacht vol muziek, theater en dans op verschillende podia in een ontspannen festivalsfeer.

De Osse Nacht is een kunstfestival dat een podium biedt aan zoveel mogelijk amateurkunstenaars uit Oss en omgeving. Voor iedereen die wil beleven, optreden, zijn/haar talent wil laten zien, zich wil laten verrassen en vooral wil genieten van verschillende kunstvormen. Het is de plek van ontmoeting voor alle verschillende amateurkunstenaars die onze regio rijk is. Van beginners tot gevorderden en van solisten tot groepen, iedere creatieveling kan zich presenteren en laat zich inspireren. De Osse Nacht start op 29 juni om 19.00 uur bij Muzelinck en Theater De Lievekamp in Oss en is gratis te bezoeken. Deelnemers kunnen zich sinds 1 april inschrijven via de website van Muzelinck of van Theater van de Stad/De Lievekamp.

Theater van de Stad
Muzelinck organiseerde twee keer eerder de Nacht van Muzelinck en werkte toen al samen met Theater De Lievekamp door gebruik te maken van de ruimtes en podia van dit theater. Dit keer krijgt de samenwerking een intensievere Vorm en wordt De Nacht een co-productie tussen Muzelinck en de programmalijn Theater van de Stad. Dat project van De Lievekamp heeft dezelfde doelstelling als Muzelinck: een podium bieden aan lokale amateurkunstenaars en zoveel mogelijk mensen in aanraking brengen met kunst en sociaal-culturele activiteiten. "We zijn om tafel gegaan en werden direct enthousiast", vertelt directeur bij Muzelinck Laura Wijnbelt. "Door samen te werken kunnen we meer mensen bereiken en worden de mogelijkheden vergroot."

Aanmelden
Dus wie muziek maakt, een goede theateract heeft of zijn of haar hart bij dans heeft liggen, kan zijn of haar podiumvorm podiumkunst of (beeldende) kunstvorm presenteren tijden De Osse Nacht op zaterdag 29 juni. Volgens de organisatie is het publiek niet de enige die geïnspireerd naar huis gaat, ook de artiesten elkaar zien optreden en elkaar op die manier inspireren. Meer informatie over De Osse Nacht en deelname staat op de websites www.muzelinck.nl/evenementen en www.lievekamp.nl.

Meer berichten