Met een gezonde dosis energie bestormden de kinderen de Sportroute.
Met een gezonde dosis energie bestormden de kinderen de Sportroute. (Foto: )

Osje opent de Sportroute met wethouder en boswachter

BERGHEM - Het was woensdag en dat was te merken, want alle kinderen uit Oss en omstreken waren vrij en kwamen met tientallen tegelijk naar het Hoessenbosch. Ze werden opgewacht door de enthousiast zwaaiende Osje, die het gelukkig door het grijze en winderige weer niet zo warm had.

Door Han Jansen

Voordat het hyperactieve gezelschap de bossen introk werd een warming-up gehouden onder leiding van sportinstructeur Willem van het Sport Expertise Centrum (SEC) en waaraan met veel gevoel voor ritme werd deelgenomen door sportwethouder Kees van Geffen, boswachter Jorn Martens en door Osje.

Genieten van natuur
Wethouder Van Geffen wees de jeugdige deelnemers op de voordelen van het bosgebied dichtbij de woonomgeving: "Je kunt hier op een fijne manier genieten van de natuur door te wandelen en te sporten en dat ook nog dicht bij huis."

Er was gezorgd voor veel vers fruit, water en ook ijs en daarna kon de loop door de bossen van het Herperduin beginnen. Het was voor de wat oudere deelnemers – ouders en grootouders – een pittige wandeling, waarmee de echte deelnemers, tussen 4 en 9 jaar, geen moeite hadden: ze renden van het ene naar het andere paaltje, waar een sportieve opdracht of vraag op stond. Bij de uitkijktoren naast het Ganzenven werd halt gehouden en daarna kon de terugweg worden ingeslagen.

Dat is Oss
Na anderhalve kilometer was iedereen weer terug bij het Openluchttheater, waar de gezonde hapjes en drankjes gereedstonden. Het hele project staat in het teken van Dat is Oss. Meer informatie en de routekaart vindt men terug op de website van Dat is Oss www.datisoss.nl.

Meer berichten