Dodenherdenking in stad en kernen

OSS - Bij het oorlogsmonument aan de Nieuwe Hescheweg is zaterdag 4 mei van 19.00 uur tot 20.45 uur de Dodenherdenking van de gemeente Oss. Namens de gemeente Oss is burgemeester Wobine Buijs erbij. Als gastspreker is dit jaar is SP-leider Lilian Marijnissen aanwezig. Naast burgemeester Wobine Buijs en Lillian Marijnissen zijn er verschillende andere sprekers op de bijeenkomst in Oss.

In de verschillende kernen van de gemeente Oss zijn er op 4 mei herdenkingen. In Herpen houdt Stichting Herpen in Woord en Beeld een herdenking om 19.00 uur een dienst in de Parochiekerk met aansluitend een herdenkingsplechtigheid bij het oorlogsmonument. Ter voorbereiding hiervan hebben kinderen van basisschool 't Schrijverke onder het motto 'Geef vrijheid door' een project gedaan, waarbij ze op zoek gingen naar het verhaal achter een oorlogsmonument in hun dorp.

In Berghem begint de herdenking om 18.45 uur met een dienst in de Berchplaets om alle mensen te herdenken die slachtoffer zijn geworden van oorlogshandelingen, met name oud-dorpsgenoten. Na de plechtigheid is er een stille tocht plaats naar het monument op de hoek van de Wilhelminasingel en de Van de Heuvelstraat.

In Ravenstein begint de herdenking met een stille tocht, die om 19.15 uur vertrekt vanaf het Raadhuis. Bij de graven van gevallen Britse militairen wordt stilgestaan, gevolgd door de herdenking bij het monument aan de Marktstraat.

Meer berichten