Maico en Astrid Arts hebben van hun huis een klein Lego-museum gemaakt, met om en nabij 1 miljoen steentjes. Het is maandag 6 mei te zien in het SBS6-programma 'Verzamelkoorts!'
Maico en Astrid Arts hebben van hun huis een klein Lego-museum gemaakt, met om en nabij 1 miljoen steentjes. Het is maandag 6 mei te zien in het SBS6-programma 'Verzamelkoorts!' (Foto: )

Maico en Astrid met Lego op tv

OSS - Maico en Astrid Arts uit Oss zijn maandag 6 mei met hun Lego-verzameling te zien in het SBS6-programma 'Verzamelkoorts!'. Kim-Lian van der Meij zocht Maico en Astrid thuis op en ging met hen in gesprek over hun drijfveren en het verhaal achter deze bijzondere verzameling.

Maico Arts (50) vond het een mooie ervaring om aan het programma mee te werken en kijkt ernaar uit om maandag 6 mei zijn verzameling met de rest van Nederland te delen: "Mijn verzameling bestaat uit ongeveer 1700, 1800 Lego-sets. Alles bij elkaar zijn dat zo'n 1 miljoen onderdelen. Als kind ben ik met Lego begonnen en ik ben er nooit mee gestopt. Overal in ons huis vind je wel iets van Lego. Er is één ruimte waar niks te vinden is, en dat is de meterkast!"

In een nieuw seizoen van Verzamelkoorts! gaat Kim-Lian van der Meij weer op zoek naar de meest fanatieke en bijzondere verzamelaars van Nederland, die van hun huis vaak een museum maken. Op maandag 6 mei is het de beurt aan Maico en Astrid Arts uit Oss en nog vier andere Nederlandse verzamelaars. Ook is in deze aflevering Victoria Koblenko te zien met haar verzameling schoenen.

Verzamelkoorts! is tot en met maandag 3 juni wekelijks om 21.30 uur te zien bij SBS6. Het wordt mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij die wil laten zien wat de waarde van kunst en cultuur is voor mensen.

Meer berichten