Een greep uit het aanbod van het nieuwe Lievekamp-seizoen: Huub Stabel, Robèrt van Beckhoven en Henry van Loon.
Een greep uit het aanbod van het nieuwe Lievekamp-seizoen: Huub Stabel, Robèrt van Beckhoven en Henry van Loon. (Foto: )

Een nieuw seizoen met theaterparels; groei bij De Lievekamp zet door

OSS - Dit jaar gaat Theater De Lievekamp vol inzetten om jongeren naar het 'Theater van de Stad' te trekken. Eind april was de gamer Royalistiq op bezoek om zijn visie op het populaire spel Fortnite te geven aan een zaal met 650 voornamelijk jongens in de leeftijd van 8 tot 12 jaar, een groot succes.

Directeur Coen Bais legt uit, dat niet vergrijzing van het publiek de grootste zorg is: "Natuurlijk blijven we onze vaste gasten op dezelfde wijze bedienen, maar we moeten ook zorgen, dat ons aanbod niet vergrijst en dus moeten we nieuwe producten aanbieden, die jongeren aanspreken. Afgelopen week hebben we een voorstelling voor jonge meisjes georganiseerd met als gaste een vlogster, die net moeder was geworden, een volle zaal!"

Specials
Het aantal bezoekers is gegroeid naar 120.000, een stijging van 16 procent en die is bereikt via ruim 460 activiteiten. Dit jaar ook nieuwe theatervormen, die in de brochure vermeld worden onder 'specials'. In maart 2020 is Meester Patissier Robèrt van Beckhoven te gast en daarbij wordt het publiek op toneel uitgenodigd om zelf aan de slag te gaan én te proeven. Ook is oud-coureur Thomas Dekker in diezelfde maand aanwezig om te verhalen over zijn heftige carrière en wordt het publiek op het podium genood om gezamenlijk te fietsen op spinners.

Cabaret
Bijzondere voorstellingen zijn er op 12 oktober, wanneer Paul van Vliet (82, red.) eenmalig een optreden verzorgt in De Lievekamp. Meer cabaret met Brigitte Kaandorp, Thomas Acda, Jan Beuving, Rob Scheepers en Marja van Katendrecht. Zij was deze avond te zien en horen in een hilarische sketch over tupperware.

Toneel
Toneel is er met voorstellingen over Othello van Shakespeare door Het Nationale Theater, George van Houts met KomPloTT en Tonio, naar het boek van A. F. Th. van der Heijden. Ook Hendrik Groen komt op het podium op 12 maart met Zolang er leven is.

Dans
Natuurlijk is er ook veel aandacht voor dans met Introdans, het Zwanenmeer en Grimm door dansers van de Junior Company van het Nationaal Ballet. Is er musical met Renée van Wegberg als Liesbeth List en krijgt Jazz aandacht op 4 zondagmiddagen met onder andere Eric Ineke Jazz Express en Teus Nobel.

Muziek
Muziektheater met Alex Klaassen in diverse creaties, Ellen ten Damme met Franse maar ook met Arabische liederen. En er zijn tributes voor Dire Straits, Fleetwood Mac, Queen en optredens van Tim Knol, Rowen Hèze, Stef Bos en Van Dik Hout die hun 25-jarig bestaan vieren.

Aan het begin van de avond trad The Ultimate op met country rock geïnspireerd door de Amerikaanse rocker Garth Brooks, een spectaculaire happening. Aan het einde van de avond kon de zaal nog genieten van Vajèn van den Bosch, even over uit Hamburg, en ster in de feelgood musical Kinky Boots. Het programma ligt vanaf vandaag klaar bij de receptie van De Lievekamp aan de Raadhuislaan.

Meer berichten