Robin Langenhuijsen met Noa op pad naar een Aktiefix-activiteit.
Robin Langenhuijsen met Noa op pad naar een Aktiefix-activiteit. (Foto: )

Stichting AktieFix is al 50 jaar een hechte groep

LITHOIJEN - Al 50 jaar organiseert Stichting AktieFix logeerweekenden voor kinderen met een beperking. Dat Stichting AktieFix al die jaren, iedere maand, zoveel kinderen kan laten genieten is alleen mogelijk met heel veel fantastische vrijwilligers.

Vrijwilligers van Stichting AktieFix maken met heel veel liefde tijd vrij voor de kinderen van AktieFix. Omdat het ontzettend dankbaar vrijwilligerswerk is. Robin Langenhuijsen is al jaren staflid. "Ik ben ooit begonnen als stagiaire, maar heb het nooit over mijn hart kunnen verkrijgen om te stoppen bij Stichting AktieFix. Ieder weekend proberen we er weer iets moois van te maken. Weekenden waarin alles kan, alles mag en niets te gek is."

"Ik vond het Ferrari rijden in Volkel erg vet", vertelt Robin. "Samen met Noa en een chauffeur gingen we met 302 kilometer per uur over de start- en landingsbaan! Maar ook het vliegen met Stichting Hoogvliegers was een echt hoogtepunt. Ik heb toen passagier mogen zijn bij piloot Noa en piloot Thijs. Zij hebben een deel van de vlucht zelf het vliegtuig mogen besturen, super gaaf! Het is mooi om te zien hoe onze kinderen iedere keer weer genieten en een lach op hun gezicht hebben, dat is waar we het allemaal voor doen!" Vrijwilliger zijn bij Stichting AktieFix geeft echt voldoening. Zo ook bij staflid Chelsey de Kroon: "Het voelt zó goed! Het mooiste van dit fantastische gevoel is dat ik mijn naasten enthousiasmeer met mijn blijdschap en verhalen. Zo raken zij betrokken bij AktieFix en zetten zij zich op hun eigen manier weer in voor het goede doel. En dat is wat ik wil bereiken: het allerbeste voor de lieve kids van AktieFix!"

Om de logeerweekenden te betalen is Stichting AktieFix afhankelijk van giften. Daarnaast organiseert de stichting ook evenementen om geld in te zamelen. Chelsey: "Begin dit jaar hebben we ons jubileumjaar afgetrapt met een kunstexpositie. Een heel nieuw evenement. Vanwege de beperkingen van de kinderen hadden veel kunstwerken een bijzonder verhaal. Zoals bijvoorbeeld een mooi zelfportret dat vanwege de beperking niet met handen getekend is, maar met een neus. Of een prachtig kleurenpalet op doek, getekend door een kind wat kleurenblind is. Het was voor zowel de bezoekers als de vrijwilligers een hele indrukwekkende dag." Ook het volgende evenement staat weer voor de deur. Robin: "Ons festival AktiePop wordt gehouden op 18 en 19 mei. Het wordt een hele speciale, gouden editie!"

www.aktiepop.nl

Meer berichten