Het parkje achter Museum Jan Cunen verandert jaarlijks in een festivalterrein voor Come Out and Play, met muziek op de zaterdag en buitenspelen op de zondag. Foto: Marjolein Kooijman
Het parkje achter Museum Jan Cunen verandert jaarlijks in een festivalterrein voor Come Out and Play, met muziek op de zaterdag en buitenspelen op de zondag. Foto: Marjolein Kooijman (Foto: Marjolein Kooijman)

Jan Cunen Park bruist van de gezelligheid bij Come Out & Play

OSS - Het Jan Cunen Park is in het weekend van zaterdag 18 en zondag 19 mei een festivalterrein voor het Come Out & Play Festivalweekend, met muziek op zaterdag en het familiefestival Buiten Spelen op zondag. Groene Engel zet dit jaar voor de zevende keer dit gratis festival op touw met drie podia in de achtertuin van het Osse museum.

Verdeeld over drie podia treden singer-songwriters, bands en dj's op. In totaal veertien acts vullen het Jan Cunen Park zaterdag 18 mei vanaf 14.30 met hun muziek. Met performances van ver en talent uit eigen stad. Bijvoorbeeld de singer-songwriter Will Knox uit London, die sterke banden met Nederland heeft. Als schrijver heeft hij al samengewerkt met Nederlandse artiesten als Miss Montreal, Vinchenzo en Dotan, waarmee hij ook een BUMA/STEMRA Award won. Dit jaar bracht hij zijn nieuwe EP uit, met de single 'Stolen Car' die inmiddels meer dan 250.000 keer gestreamd is.

Osse sterren
Dichter bij huis en vers geformeerd is de band Paperday. Het is de eerste keer dat Ossenaren Danny van der Wielen en Didier Smits (bekend van Gifter en White Elephant) met hun nieuwe band in Oss op de planken staan. Bovendien brengt de band brengt dat weekend haar allereerste single uit. Energiek, catchy en Brits. Zo valt de muziek van Paperday het beste te omschrijven. Rammelende gitaren, stuwende baslijnen en opzwepende drums. De band, die in november 2018 is opgericht, is een van de openers van Come Out & Play.

De line-up bestaat verder uit de acts Spelfout, Walls Without Windows, INDIGO-music en Rockford - NL op podium 'Into the Green', Foxlane. Op het podium 'Playground' spelen The Irrational Library, The Hourglass Instinct, Medusa Blues Rock Cover band en Pyro. Op de dj-stage 'Wilderness' draaien Radio Feelgood, Æcium, Jack Alley, Joe Wilkens en 2627 hun platen, variërend van techno en house tot soul, funk en disco.

Buiten Spelen op zondag
Het tweede deel van het festival, op zondag 19 mei, staat in het teken van het familiefestival Buiten Spelen en speelplezier voor jong en oud in de breedste zin van het woord: zomerse muziek in de kiosk, spelletjesparcours in het gras, workshops onder de bomen en hapjes en drankjes tussendoor. Akoestische luistermuziek is er van Dieseljunks en de 15-jarige Kunstbende-finalist Frederieke. Meer info staat op www.comeoutandplayfestival.nl.

Kom niet met de auto
Rond het Jan Cunenpark is er volop ruimte om de fiets te stallen. Bezoekers worden dan ook opgeroepen om lopend, op de fiets of met het openbaar vervoer te komen. In de omgeving van het festival is nauwelijks mogelijkheid om de auto te parkeren.

Meer berichten