Foto: Wies van Leeuwen/ Provincie Noord-Brabant, collectie BHIC
Foto: Wies van Leeuwen/ Provincie Noord-Brabant, collectie BHIC (Foto: Wies van Leeuwen/ Provincie Noord-Brabant, collectie BHIC)

Dienstwoningen stuw

LITHOIJEN - Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Het mooist zijn de persoonlijke verhalen die achter zo'n foto schuilgaan. En daar zoeken wij naar. Was jij erbij toen de fotograaf afdrukte? Weet je nog wat er gebeurde? Vertel het ons en 'schrijf geschiedenis'. De rubriek 'Kijk naar Toen' is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) in samenwerking met De Sleutel. Reageer op deze foto via het digitale geschiedenisboekje over Lithoijen: www.bhic.nl/lithoijen, telefonisch op (073)6818500 (op werkdagen) of per mail via kijknaartoen@bhic.nl.

Deze foto van een op het oog verlaten boerenschuur of -woning is in 1988 gemaakt aan de Lithoijense dijk. Volgens onze beschrijving gaat het hier om dienstwoningen van het stuwcomplex, gebouwd in de jaren '30 voor de sluismeester, sluiswachters en werktuigkundige van dat immense bouwproject aan de Maas. Diezelfde uitleg lezen we echter terug bij de heel wat meer statige panden op de nummers 6, 8, 10 en 12. Het is ook moeilijk voor te stellen dat het bouwwerk op déze foto in die jaren bewoond werd, maar we kunnen ons vergissen natuurlijk. Herken jij deze boerderij? Weet je waar deze staat (of stond) en of het hier om de genoemde dienstwoningen gaat of toch om iets anders? We zijn erg benieuwd en horen dan ook graag van je. Alle informatie is welkom. Vertel jouw verhaal via het digitale geschiedenisboekje over Lithoijen: www.bhic.nl/lithoijen en kijk bij 'Kijk naar Toen'. Foto: Wies van Leeuwen/ Provincie Noord-Brabant, collectie BHIC

Meer berichten