De organisatie van Weteringpop is druk om er ook dit jaar voor jong en oud weer een happening van te maken. Foto: Wendy van Lijssel
De organisatie van Weteringpop is druk om er ook dit jaar voor jong en oud weer een happening van te maken. Foto: Wendy van Lijssel (Foto: )

Weteringpop nog groter met zes bands, groot terras en kinderdisco

VINKEL - Nadat het lang weggeweest was, werd Weteringpop in Vinkel verleden jaar door een groep enthousiastelingen, succesvol van stof ontdaan. Het was dusdanig druk, sfeervol en gezellig dat een tweede editie natuurlijk niet kan uitblijven. Met zes bands, een nog groter terras voor ook de oudere medemens en een kinderdisco met dj Naud, belooft het zaterdag 25 mei vanaf 15.00 uur aan de Brugstraat 69 in Vinkel weer 'bal' te worden voor jong en oud. De toegang is gratis.

Door Wendy van Lijssel

De Zwarte Cross heeft tante Rikie, De 24-uurs Solexrace hebben De Stugge en Weteringpop in Vinkel heeft oma Antje. De 92-jarige heeft de eer om, net als verleden jaar, het festival om 15.00 uur te openen. "Ons moeder knipte verleden jaar een lintje door. Dit jaar gaan we er wellicht een andere draai aan geven", vertelt haar zoon, Albert van de Ven.

Jong en oud is welkom
Genoemde maakt onderdeel van het zevenkoppige bestuur dat verder bestaat uit Bram van de Ven, Geert en Ron de Visser, Christa Verstegen, Mandy Ploegmakers en Mart van Lokven. Albert is overigens degene die het voorheen gedoofde Weteringpopvuurtje in 2018 weer aanstak en met hulp van de overige bestuursleden en een hele groep vrijwilligers, weer hoog deed oplaaien. "Verleden jaar rekenden we op circa 250 bezoekers, maar dat werden er 500 á 600", blikt hij tevreden terug. Dat maakt ook dat het hele gebeuren dit jaar weer wat groter van opzet is. "Onze doelstelling is om jong en oud te verwelkomen. Verleden jaar was er een groepje senioren die eigenlijk slechts even een kijkje kwamen nemen. Uiteindelijk bleven ze. Dat kon door het terras waar ze lekker onderuit gezakt het hele gebeuren mee maakten. Later hoorden we van andere senioren dat zij spijt hadden ook niet even aan te zijn gekomen. Dat kan gerust, want het terras wordt dit jaar weer groter", aldus Albert opgewekt.

Saloon voor de kids
Ook aan kinderen en jongeren is gedacht. Eerstgenoemde kunnen zich tot circa 19.00 uur gaan vermaken in een grote 'Saloon' met muziek van dj Naud en gratis glittertatoeage, chips, ranja en een ijsje. De praalwagen wordt vervolgens omgebouwd waarna jongeren er onder andere radje kunnen draaien en touwtje kunnen trekken. Ondertussen is ervan af 16.15 uur muziek op het hoofdpodium met om te beginnen Friday Night at Johns. Zij worden gevolgd door de Rendak Boys, Fatboys Nie Slim, Silly Putty, Undone Dishes en Exploit sluit om 23.20 uur het festival af. Dj Joris zorgt voor muziek tussen het afbreken en opbouwen door.

"We zijn al weer enige tijd van alles aan het maken", meldt Albert om te vervolgen: "We zorgen namelijk dat niet alleen het podium maar ook het festivalterrein mooi wordt 'aangekleed'. Ook zijn we doende met het maken van hele mooie en bijzondere pisbakken", om lachend te besluiten: "Die hebben we nodig ook, want uiteraard is er naast een hapje eten ook een, en voor de meeste geldt, meerdere drankjes verkrijgbaar."

www.weteringpop.nl

Meer berichten