Vorig jaar speelde speelgroep Hoessenbosch de voorstelling Peter Pan. Dit jaar zijn er twee voorstellingen van  door volwassen spelers: Vrouw Holle en Het staat in de sterren, dé thriller.
Vorig jaar speelde speelgroep Hoessenbosch de voorstelling Peter Pan. Dit jaar zijn er twee voorstellingen van door volwassen spelers: Vrouw Holle en Het staat in de sterren, dé thriller. ( Foto: Jelle Bender)

Hoessenbosch met drie shows in de buitenlucht

BERGHEM - Openluchttheater Hoessenbosch brengt dit jaar niet één, niet twee maar drie eigen theatervoorstellingen op de planken. Drie, hopelijk zonnige, momenten waarop je als bezoeker kennis kunt maken met het theater in het bos. Het openluchttheater komt met drie voorstellingen om iedere theaterbezoeker iets te kunnen bieden én om stiekem al een beetje vieren dat het theater in 2020 75 jaar bestaat.

Het openluchttheater aan de Hoessenboslaan in Berghem speelt in juni en september de voorstellingen 'Robin en de Hoodies', 'Vrouw Holle' en 'Het staat in de sterren, dé thriller'. De jongste spelers van Hoessenbosch Jeugd trappen op zaterdag 1 en zondag 2 juni af met de familievoorstelling Robin en de Hoodies. De klassieke legende van Robin Hood, maar dan wel een klein beetje anders. Met stoere strijders die zich de Hoodies noemen bindt Robin de strijd aan met prins Jan. Hij steelt van de rijken en geeft aan de armen. Mét Kleine Jan en de mooie Marianne aan zijn zijde natuurlijk. Ook bijzonder: de Berghemse Hanneke van Erp - ook Hoessenbosch-lid - maakt hier haar regiedebuut.

Vrouw Holle
Op zaterdag 15, zondag 16, zaterdag 22 en zondag 23 juni spelen de volwassen spelers van speelgroep Hoessenbosch de familievoorstelling Vrouw Holle. Een klassiek sprookje in een modern jasje. Én ook nog eens een ontzettend actueel jasje. Boerendochter Liesje Bartels maakt zich namelijk zorgen om het slechte weer in Weerland. Is het zo slecht omdat de Weerlanders al hun afval in de echoput gooien? Liesje gaat op onderzoek uit en belandt in de put. Hier verwacht Vrouw Holle haar al. Lukt het Liesje het klimaatprobleem in Weerland op te lossen? Een vrolijke, kleurrijke voorstelling voor de hele familie! Geregisseerd door dramadocent Miriam van de Wiel uit Berghem.

Thriller
Op vrijdag 20, zaterdag 21, vrijdag 27 en zaterdag 28 september wordt het grimmiger in het bos. Dan speelt de andere helft van de volwassen speelgroep van Hoessenbosch een thriller, die de Osse regisseur Rob van Vliet speciaal voor deze groep spelers schreef. In de voorstelling Het staat in de sterren, dé thriller, waan je je in een jazzy nachtclub uit de jaren twintig. De club wordt gerund door de mysterieuze miss Diamond die geobsedeerd is door astrologie. Twaalf vrouwen, de sterren van de club, verbergen stuk voor stuk een diep, donker geheim. Wanneer hun problemen letterlijk uit de weg worden geruimd, breekt er onrust uit. Wat is hier aan de hand? Spannend tot het bloedstollende einde!

Meer info over bijvoorbeeld de speeltijden en kaartverkoop is te vinden op de website van Openluchttheater Hoessenbosch.

Meer berichten