Foto:

Instuifmaand Zwemmen met een beperking in mei

OSS - De maand mei staat in Brabant in het teken van Uniek Zwemmen. Meer dan 35 Brabantse zwemaanbieders bieden gratis proeflessen voor mensen met een beperking en vrijwilligers. Van aquajoggen, onderwaterhockey en waterbasketbal tot vrij zwemmen. Op deze manier kan iedereen op een laagdrempelige manier kennis maken met verschillende zwemactiviteiten. In Oss doet Bijzonder Aktief Oss mee.

Zwemmen is een van de meest geschikte sporten voor mensen met een beperking of chronische aandoening. In het water ben je gewichtloos. Door te zwemmen worden gewrichten soepeler, spieren sterker en het uithoudingsvermogen beter. Bovendien gaat bewegen makkelijker door de warme temperatuur van het water. De 10-jarige Isa ervaart de voordelen. Ze heeft een botziekte en laat haar beperking haar niet belemmeren. Ze doet twee keer per week aan wedstrijdzwemmen en voelt zich als een vis in het water: "In het water ben ik vrij en kan ik alles doen. Dan merk ik niet dat ik een beperking heb."

Tijdens de instuifmaand is er volop keuze. Op unieksporten.nl/zwemmeninbrabant staat een overzicht van zwemaanbieders en lessen waaraan deelgenomen kan worden. Inschrijven voor een proefles is verplicht en gaat via de website of telefonisch via 06 20 50 82 27 (WhatsApp, sms of bel).

Meer berichten