Else Ringnalda is een van de nieuwe aangesloten kunstenaars bij galerie Sous-Terre. Een van haar werken is 'Drosophila' een vijverbeeld. Dit en ander werk is tot en met medio september bij Sous-Terre te zien.
Else Ringnalda is een van de nieuwe aangesloten kunstenaars bij galerie Sous-Terre. Een van haar werken is 'Drosophila' een vijverbeeld. Dit en ander werk is tot en met medio september bij Sous-Terre te zien. (Foto: )

Beelden binnen, beelden buiten bij Sous-Terre

LITHOIJEN - Voor de achtentwintigste keer houdt galerie Sous-Terre in Lithoijen de expositie 'Beelden binnen, beelden buiten'. Die expositie is tot en met zondag 15 september te bezoeken.

Ook dit jaar is er een grote verscheidenheid aan sculpturen te zien, met werk van ruim honderd kunstenaars. Naast de bekende, aangesloten kunstenaars van de galerie worden ook dit jaar een aantal nieuwe kunstenaars aan kunstliefhebbers voorgesteld. In alfabetische volgorde zijn dat: Ad van den Boom, Petry Claassen, Joost Nijhof, Else Ringnalda Lia van Rossum en Ton Sprangkelend.,

Meer dan beelden
Galerie Sous-Terre heeft vanaf vrijdag 24 niet alleen beeldhouwkunst, ook op het gebied van de schilderkunst is er veel te beleven. Meer dan duizend schilderijen, van abstract tot figuratief, worden in de galerie geëxposeerd. Nagenoeg alle kunstschilders die aan galerie Sous-Terre verbonden zijn doen mee aan de stockexpositie van schilderijen. Deze expositie duurt de gehele zomerperiode.

'Gratis' kunstuitleen
De introductie van de kunstuitleen is volgens verkoop- en eventmanager bij Sous-Terre Jeroen de Groot een groot succes. Volgens hem kan de kunstuitleen van Sous-Terre worden aangemerkt als het meest voordelige en klantvriendelijke kunstuitleensysteem van Nederland. De galerie namelijk brengt geen huur in rekening. "Terwijl u een klein bedrag spaart voor kunst krijgt u van de galerie de kunstwerken in bruikleen en betaalt daarover geen extra huur", legt Jeroen uit.


Naast de fysieke opstelling van beelden en schilderijen heeft Sous-Terre ook een webshop. Bij Sous-Terre aan de Batterijstraat 23a in Lithoijen kan men ook terecht voor een productpresentatie, vergadering, netwerkborrel, receptie, diner of andere feesten. Sous-Terre is te bereiken via 0412-482159 en info@galerie-sous-terre.nl. Meer informatie over de galerie en de webshop is te vinden op de website galerie-sous-terre.nl.

Meer berichten