Foto: Wies van Leeuwen/ Provincie Noord-Brabant, collectie BHIC
Foto: Wies van Leeuwen/ Provincie Noord-Brabant, collectie BHIC (Foto: Wies van Leeuwen/ Provincie Noord-Brabant, collectie BHIC)

Kijk naar Toen: Bedrijf aan de Maasdijk

MEGEN -  In 1982 werden meerdere karakteristieke panden aan de Megense Maasdijk op de foto gezet. Zo ook nummer 29. De beschrijving vertelt ons niet meer dan dat het hier zou gaan om een bedrijf en dat het gebouw zelf dateert van rond 1900. Het pand lijkt hier niet in al te beste staat te zijn en bovendien verlaten. Kijken we vandaag naar hetzelfde adres dan zien we een smalle voordeur op de plek waar op onze foto nog grote dubbele deuren zitten, een sierlijke trap, smeedijzeren versieringen, een kelderingang, veel meer ramen,… op dit adres is duidelijk grondig verbouwd. Weet jij welk bedrijf hier vroeger zat? Heb jij persoonlijke herinneringen aan deze plek? Of ken jij de geschiedenis van dit pand en weet je of de huidige situatie lijkt op die van (veel) vroeger? Alle informatie is welkom. Vertel jouw verhaal via het digitale geschiedenisboekje over Megen: www.bhic.nl/megen-haren-en-macharen en kijk bij 'Kijk naar Toen'. Foto: Provincie Noord-Brabant, coll. BHIC

Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Het mooist zijn de persoonlijke verhalen die achter zo'n foto schuilgaan. En daar zoeken wij naar. Was jij erbij toen de fotograaf afdrukte? Weet je nog wat er gebeurde? Vertel het ons en 'schrijf geschiedenis'. De rubriek 'Kijk naar Toen' is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) in samenwerking met De Sleutel. Reageer op deze foto via het digitale geschiedenisboekje over Megen: www.bhic.nl/megen-haren-en-macharen, op (073)6818500 (op werkdagen) of via kijknaartoen@bhic.nl.

Meer berichten