Foto: Wies van Leeuwen/ Provincie Noord-Brabant, collectie BHIC
Foto: Wies van Leeuwen/ Provincie Noord-Brabant, collectie BHIC (Foto: Wies van Leeuwen/ Provincie Noord-Brabant, collectie BHIC)

Kijk naar Toen: The Old Tower

OSS - De meeste Ossenaren zullen deze plek direct herkennen als café Hei & Ikke. Toen deze foto gemaakt werd, in 1988, zat hier echter nog een andere kroeg. Wij begrepen dat deze toen 'The Old Tower' heette, maar het kan natuurlijk net zo goed zijn dat die naam van nog wat langer geleden is (of juist meer recent).

In ieder geval is het een naam die tot de verbeelding spreekt en die je niet direct zou verwachten in Oss. Kun jij ons iets meer vertellen over dit pand, de kroeg of de geschiedenis van deze naam? Kwam of kom jij hier en ken je verhalen over het gebouw of de uitbaters? Was dit bijvoorbeeld altijd al een café of was het eerder een woonhuis (of iets anders)? Kortom: alle informatie naar aanleiding van deze foto is welkom! We horen graag van je. Vertel jouw verhaal via www.bhic.nl/oss, kies voor 'Oss' en kijk bij 'Kijk naar Toen'. Benieuwd naar reacties op een vorige foto? Ga dan naar www.bhic.nl/verhalen en zoek op 'Oss'. Foto: Wies van Leeuwen/ Provincie Noord-Brabant, collectie BHIC

Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Het mooist zijn de persoonlijke verhalen die achter zo'n foto schuilgaan. En daar zoeken wij naar. Was jij erbij toen de fotograaf afdrukte? Weet je nog wat er gebeurde? Vertel het ons en 'schrijf geschiedenis'. De rubriek 'Kijk naar Toen' is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) in samenwerking met De Sleutel. Reageer op deze foto via het digitale geschiedenisboekje over Oss: www.bhic.nl/oss, telefonisch op (073)6818500 (op werkdagen) of per mail via kijknaartoen@bhic.nl.

Meer berichten