Volgens Seniorweb maken negen op de tien ouderen gebruik van de smartphone om foto's te maken. Foto: Pixabay / Madagas
Volgens Seniorweb maken negen op de tien ouderen gebruik van de smartphone om foto's te maken. Foto: Pixabay / Madagas (Foto: Pixabay / Madagas)

Computertip van DigiBuurt: smartphone en Wifi op vakantie

REGIO - Als we binnenkort op vakantie gaan, of zelfs al bij een paar daagjes weg, behoort de smartphone tot de belangrijkste vakantie-attributen. Niet alleen om te telefoneren, maar zeker ook om foto's te maken. Volgens Seniorweb maakt negen op de tien ouderen van de smartphone gebruik om foto's ge maken. Die miljoenen kiekjes worden meestal massaal gedeeld via WhatsApp.

Voor het delen van foto's en alle andere online activiteiten is internettoegang natuurlijk essentieel. En voor vele senioren betekent dit dat zij gebruikmaken van de (gratis) wifi van het hotel, huisje of camping. Buitenshuis is wifi echter vaak niet (goed) beveiligd of zelfs openbaar. Het is dus van belang om bewust te zijn van de risico's van wifi op vakantie. Wellicht is even mobiel online gaan een beter alternatief bij bankzaken.

Al met al heel belangrijk om jezelf ook op dit terrein goed voor te bereiden. De vrijwilligers bij de DigiBuurt in Oss kunnen helpen. Zij doen dit bij cultureel centrum 'de Binnenstad' aan het St. Barbaraplein 6. DigiBuurt is geopend op maandag van 13.00 tot 16.00, op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 09.30 en 16.00 uur.

Meer informatie over DigiBuurt Oss is te vinden op www.digibuurt.nl.

Meer berichten