Afbeelding ter illustratie
Afbeelding ter illustratie

Zonnepanelen stap naar energieneutraal kantoor Ir. Diddewerf

OSS - Op de Osse gemeentewerf, de Ir. Diddewerf, komt een gasloos en energieneutraal kantoor. Met de aanleg van 269 zonnepanelen is een nieuwe mijlpaal in de bouw bereikt. "Het op deze manier bouwen van het nieuwe pand past bij onze ambities op het gebied van duurzaamheid", aldus wethouder Johan van der Schoot.

Om het kantoor van de gemeentewerf energieneutraal te krijgen neemt gemeente Oss verschillende maatregelen. De gasaansluiting verdwijnt. Hier komt een warmtepomp voor in de plaats. Deze pomp verwarmt en koelt op een energiezuinige manier. Verder komen er onder meer waterloze urinoirs en energiezuinige (LED)verlichting. Een groot gedeelte van het huidige kantoor blijft behouden. Wat nog bruikbaar is van het oude kantoor, wordt opnieuw gebruikt.

Oss wil in 2050 een energie neutrale gemeente zijn. Bij deze opgave wordt sterk ingezet op energiebesparing en het opwekken van hernieuwbare energie. Van der Schoot: "Het op deze manier bouwen van het nieuwe pand past bij onze ambities op het gebied van duurzaamheid. We staan voor een uitdaging en hebben hierin als gemeente een voortrekkersrol. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor de volgende generaties. We moeten ervoor zorgen dat we een goede wereld doorgeven."

Meer berichten