Foto:

Kleurrijk vertoon op Wereldkerkdag

OSS - De Wereldkerkdag bracht zondag 16 juni een kleurrijk schouwspel met klederdracht en vlagvertoon naar het centrum van Oss. En ook in de Visserskerk, waar de viering plaatsvond, was het een smeltkroes van culturen.

Van een lied dat in het Vietnamees werd gezongen tot een treffende voorbede in het Eritrees (de vertaling stond in het kerkboekje) en het Poolse lied 'Barka', dat onlosmakelijk verbonden is met de voormalige Poolse paus Johannes Paulus II. Dit jaar was Polen er voor het eerst bij op de Wereldkerkdag. In het feit dat er officieel een eigen parochie is, vond het bestuur van de St. Willibrordusparochie een extra reden om Polen uit te nodigen. Voor de Poolse gasten was de komst van de Bossche bisschop De Korte dan ook erg speciaal; hij was het die de Poolse parochie officieel bekrachtigde door eerder dit jaar het decreet tot oprichting te tekenen.

Na de dienst liepen de vlaggendragers en de bisschop in processie naar de pastorietuin bij de Grote Kerk. Daar werd de Wereldkerkdag afgesloten op een manier die iedereen verbindt; door samen aan tafel te gaan, te eten en te drinken.

Meer berichten