Osje voor William Oomen

OSS - William Oomen heeft vrijdag 14 juni uit handen van burgemeester Wobine Buijs de vrijwilligersprijs Osje van Verdienste gekregen, als blijk van waardering voor zijn inzet voor de Osse samenleving. Oomen kreeg de prijs, een sculptuur, omdat hij zich jaren als bestuurslid en voorzitter verdienstelijk maakt bij Stichting Vrienden Ouderenzorg Oss.

William Oomen is al 25 jaar bestuurslid en 15 jaar voorzitter van de Stichting Vrienden Ouderenzorg Oss. Die stichting had als doel ouderen een verzorgingsplaats te bieden. Oomen zet zich al jarenlang in om ook ontspanning en welzijnsactiviteiten aan te bieden. Daarnaast was hij altijd bezig nieuwe bestuursleden te vinden, die naast bestuurlijke kwaliteiten ook over werkervaring en een netwerk beschikken. Met dit netwerk is meer samenwerking mogelijk met organisaties die zich inzetten voor ouderenzorg. William Oomen heeft ook oog om het geld goed te beheren. Te weinig geld mag volgens hem trouwens nooit een beperking zijn voor een goed idee of bestemming om het welzijn van ouderen te verbeteren.

Het Osje van Verdienste is één van de officiële onderscheidingen van de gemeente Oss om de inzet van personen voor de Osse gemeenschap te waarderen. Het gaat daarbij om vrijwilligers die minstens zo'n 15 tot 20 jaar actief zijn. Meestal wordt een Osje wordt toegekend bij een afscheid, jubileum of een zeer bijzondere gebeurtenis.

Meer berichten